palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Réz és otthonunk tervezői pályázat

Réztervező versenyIsmét indul a “Réz és otthonunk” nemzetközi tervezőverseny! A pályaművek benyújtási határideje: 2010. november 30.

A versenyről röviden:

  • A tervezőversenyt az Olasz Rézintézet és az Európai Rézintézet támogatja.
  • Téma: “Réz és otthonunk”.
  • Határidő: Az alkotások beérkezésének határideje 2010. november 30.

A verseny két kategóriára oszlik:

  • Belsőépítészek, formatervezők és építészek (40 éves életkor alatt).
  • Tanulók egyénileg vagy csoportban, akik magasabb szintű grafikai, lakberendezési, belsőépítészeti, építészeti, formatervezési tanulmányokat folytatnak, mesteri, doktori, vagy ezekkel egyenértékű szinten. A jelentkezéseket legalább egy szaktanár szervezze.

Tervezési feltételek:

  • A feladat olyan lakberendezési tárgy tervezése, melynek megvalósítása magában foglalja a réz vagy ötvözetei (sárgaréz, bronz, réz-nikkel) uralkodó mértékűés izgalmas felhasználását.
  • Kategóriák: kortárs bútorzat (mint kabátakasztók, újságtartók, könyvespolcok, vázák), burkolatok és dekorációs elemek (falburkolatok, térelválasztók, ajtók) vagy funkcionális elemek (fűtőtestek, lámpák, világítótestek).

A terv formátuma: Elektronikus (CD, e-mail, stb.) amely megnyitható a leggyakrabban használt szoftverekkel Windows® vagy Mac® környezetben.

Díjak:

  • Belsőépítészek, formatervezők és építészek kategória : Elsődíj €4,000. Második díj €2,500.
  • Tanuló kategória: A díj €1,500.

A versenyben való részvételi szándékot az info@agenziacopyright.it címen jelezzék.

Díjátadó ünnepség: 2011 elején.

Bővebben:
Az Európai Rézintézet és az Olasz Rézintézet elindítja harmadik „Réz és otthonunk” tervező versenyét. A korábbi versenyekhez hasonló formában kerül megrendezésre, a versenyzők egy otthonainkban használható tárgyat terveznek a réz, vagy ötvözeteinek (mint a sárgaréz vagy a bronz) alkalmazásával, kihasználva ezeknek a fémeknek magas szintű esztétikai és technikai tulajdonságait. A diák, illetve szakember kategória legjobbnak ítélt tervei €1,500 és €4,000 közötti díjazásban részesülnek.
A verseny a réz magas esztétikai és technikai minőségét emeli ki.
Mindenütt jelen lévő, bár gyakran láthatatlan, a réz sokféle szerepet tölt be otthonainkban a színfalak mögött. A „Réz és otthon” tervező verseny azért jött létre, hogy a vörös fémet reflektorfénybe helyezze, és így gondozza a bennerejlő dekoratív lehetőségeket.

Erre a harmadik versenyre a szervezők meghívják a tervezőket az egész világból, hogy tegyék a rezet belső tereink sztárjává!
Ahogy az előzőévekben, a rendezvény két kategóriát nyit a résztvevők számára. Elsőként képzőművészeti, grafikai, formatervezői, építészeti tanulmányokat folytató diákoknak, másodikként fiatal szakembereknek, formatervezőknek, belsőépítészeknek és építészeknek (40 éves kor alatt).

A résztvevők feladata egy olyan dekoratív tárgy tervezése otthonaink számára a réz, vagy annak ötvözeteinek felhasználásával, amely kiaknázza a fém lényegéből adódó minőségét.

Megszámlálhatatlan módon értelmezhetjük ezt az anyagot, a színváltozatok széles skálája, a természetes érési folyamatok, alakíthatósága, tartóssága, hajlékonysága, baktériumokat pusztító tulajdonsága és azon tény alapján, hogy végtelen számú alkalommal újrahasznosítható. Lehetőségeink a kreativitásra szintén számosak: székek, asztalok, lámpák, vázák, fali dekorációk és fűtőtestek megalkotása – hogy csak néhányat említsünk.

A zsűri díjakat oszt ki azoknak a tervezőknek, akik jól felelnek a következőkérdésre: Hogyan segíthet nekünk a réz újra feltalálni tárgyainkat úgy, hogy hasznosságuk növekszik, és ezzel megváltozik használatuk módja?

A tervek beküldésének határideje 2010. november 30. – az eredményhirdetés 2011 elején várható (az időpont később kerül kihirdetésre).
A tanuló kategória győztese €1,500, a szakember kategória győztese €4,000, második helyezettje €2,500 díjazásban részesül.

A réz minden eddiginél jobban ihleti a tervezőket.
Egy ősi anyag erős vizuális azonossággal, a réz figyelemre méltó helyet ért el a kortárs formatervezés terén az elmúlt években. Mind több és több alkotó – mint Susan Bradley, Tom Dixon az őrnagy lelkesedéssel fogadott réz lámpaernyőivel, Tord Boontje és a Bassam & Fellows – újra felfedezi a vörös fémben rejlő esztétikai képességeket – amint a fénnyel játszik -, és az általa nyújtott megmunkálási lehetőségeket.
Alakíthatósága és hajlékonysága nagymértékben növeli felhasználását ott, ahol a szépség és a forma a legfontosabb, és mivel nagyon tartós és 100%-ban újrahasznosítható, az ökologikus tervezés korában főszereplője mind több alkotó anyagválasztásának.
Az előzőverseny több mint 130 pályázót vonzott szerte a világból, és a szervezők ebben az évben számuk még további növekedésére számítanak.

Letölthető dokumentumok:

Pályázati kiírás-hu
pályázati kiírás-eng
nevezési lap

Bővebben:
Copper in Design

Forrás: http://www.rezinfo.hu/

Noivalto-Fesztival_2023