palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Robert Bosch Alapítvány ösztöndíj 2011-2012 kulturális menedzsereknek

robert bosch stiftungA Robert Bosch Alapítvány 12 felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatal kulturális menedzser pályázatát várja Közép-, Kelet- és Délkelet-Európából egy 13 hónapos ösztöndíjra, amelynek keretében az ösztöndíjat elnyerők a kulturális menedzsment területén szerezhetnek új ismereteket Németországban.

Az ösztöndíjasok feladata, hogy a 2011 októberétől kezdődő képzési folyamatban innovatív projektek segítségével bemutassák országuk kortárs kultúráját és művészetét Németországban. Az ösztöndíjasok Németország egész területén (Berlin kivételével) elszórtan kulturális intézményekben fognak dolgozni. A képzési program fontos elemei a szakmai szemináriumok, amelyek témakörei a projekttervezés, támogatásszerzés, sajtókapcsolatok és PR, valamint vezetési ismeretek.

A pályázóval szemben támasztott elvárások:

Olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában élnek, és az alábbi feltételeknek megfelelnek:

  • projekt- és munkatapasztalat a kulturális menedzsment területén
  • meglévő kapcsolatrendszer országának fiatal alkotóművészeivel és a kulturális élet további szereplőivel
  • jó német nyelvtudás
  • felsőfokú végzettség
  • átlagon felüli szabad alkotási kedv és önállóság

A Robert Bosch Stiftung Alapítvány juttatásai:

Az ösztöndíjasok 13 hónapon keresztül havi 1000 EUR ösztöndíjban részesülnek. A Németországba történő kiutazás, illetve a továbbképzések helyszínére való utazás költségeit szintén az alapítvány fedezi. Az ösztöndíjasok baleset- és betegbiztosításban, illetve kötelező felelőségbiztosításban részesülnek. Az ösztöndíj lejárta után a kedvezményezett további támogatást kaphat, hogy hazájában a munkavállalás kezdeti nehézségeit áthidalhassa. 2011 októberében bevezető képzés segíti az ösztöndíjasokat, melyet további szakmai képzések követnek. Az ösztödíjasok megismerkednek a Robert Bosch Alapítvány további programjaival, azok résztvevőivel, illetve a nemzetközi kulturális politika több jelentős szereplőjével.

A jelentkezés német nyelven, csak online-módon lehetséges 2011. március 06-ig a www.moe-kulturmanager.de honlapon.

Letölthető dokumentumok

Plakát

Programfüzet

Jelentkezési információk

Ein Programm der Robert Bosch Stiftung
Kulturmanager aus Mittel- und Osteuropa Durchgeführt von:

MitOst e.V. Alt-Moabit 90
10559 Berlin

Programmleitung:
Darius Polok
Telefon +49 (0)30 31 51 74 87
Telefax +49 (0)30 31 51 74 71
info@moe-kulturmanager.de
www.moe-kulturmanager.de

Informationen zur Robert Bosch Stiftung unter www.bosch-stiftung.de