palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Romaversitas Alapítvány felvételi felhívása a 2009/10-es tanévre

romaversitas pályázataA Romaversitas tehetséges roma fiataloknak kíván lehetőséget teremteni arra, hogy az általuk választott területen elmélyítsék tudásukat és megszerezzék mindazokat az ismereteket és jártasságokat (nyelvtudás, számítástechnikai ismeretek, a tudományos kutatás technikái stb.), amelyek szakmájuk magas szintű gyakorlásához illetve a tudományos minősítést biztosító posztgraduális képzéshez szükségesek.

Olyan roma fiatalok jelentkezését várják, akik a 2008/2009-es tanév végéig legalább két szemesztert elvégeznek valamelyik állami felsőoktatási intézményben vagy nem állami felsőoktatási intézmény államilag elismert szakán nappali tagozaton, és tanulmányi eredményük elérte az adott szak átlagát, valamint kedvet és erőt éreznek ahhoz, hogy szakmai tudásukat, általános műveltségüket bővítsék és ennek érdekében hajlandóak többletfeladatokat is vállalni.

A Romaversitas tutorális képzést, nyelvtanulási lehetőséget, számítástechnikai képzést, különböző közösségi programokat (szabadegyetem, nyári tábor, konferencia) valamint anyagi támogatást biztosít a felvételt nyert diákoknak, s lehetőséget biztosít arra is, hogy a hallgatók maguk kezdeményezzenek az érdeklődésüknek megfelelő programokat.

A felvételi három részből áll:
1. A beküldött dolgozatot két szakmai lektor véleményezi.
2. Június utolsó hetében helyszíni írásbeli felvételire kerül sor, azok számára, akik nem mellékeltek dolgozatot.
3. Július közepén szóbeli felvételi.

A felvételi pályázatnak tartalmaznia kell:
– a kitöltött jelentkezési lapot (személyesen is beszerezhető az alábbi címen: Romaversitas Alapítvány; 1078 Budapest, Nefelejcs utca 39. )
– az első félév elvégzését igazoló indexmásolatot (a második félév sikeres lezárását igazoló index másolatot a jelentkezőnek a felvételire kell magával hoznia)
– maximum kétoldalas kézzel írt önéletrajzot
– a pályázó eddigi egyetemi/ főiskolai dolgozatainak tételes felsorolását
– a legjobbnak ítélt dolgozat másolatát (ezt e-mail-en vagy CD-n, floppy-n kell beküldeni)
– szakmai pályatervét (mit szeretne csinálni a diploma megszerzése után)
- iskolalátogatási igazolást
Beküldési határidő: 2009. május 31.
Cím: Romaversitas Alapítvány; 1078 Budapest, Nefelejcs utca 39.
E-mail: romaversitas@chello.hu
Tel/fax.: (061) 352-4500.
Ugyanitt lehet érdeklődni a pályázat részleteiről is.
www.romaversitas.hu