palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Segítőkutya-kiképzéssel foglalkozó szervezetek működési támogatása

esza-pályázatokAz ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (ESZA Kft.) a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából, a szociális és munkaügyi miniszter 6/2010. (III. 12.) SZMM rendelete alapján pályázatot hirdet a segítőkutya-kiképzéssel foglalkozó szervezetek működési támogatására.

A pályázat célja:

A fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény 11. § értelmében a fogyatékos személynek biztosítani kell a fogyatékossága miatt indokolt segédeszköz igénybevételét, továbbá a törvény 19. § szerint a fogyatékos személynek joga van az önálló életvitelt célzó rehabilitációhoz. Ezen jogok biztosítása, a fogyatékos emberek életminőségének javítása, társadalmi integrációja és önállósága.

A szociális és munkaügyi miniszter 27/2009. (XII.3.) a segítő kutya kiképzésének, vizsgáztatásának és alkalmazhatóságának szabályairól szóló SZMM rendelet értelmében a magyar segítőkutya-kiképzésben (ezen belül: vakvezető-kutya, mozgáskorlátozott személyt segítő kutya, hangot jelző kutya, rohamjelző-kutya, személyi segítő kutya, terápiás kutya kiképzésében) résztvevő civil szervezetek, a fogyatékos személyek segítőkutyához juttatásának támogatása.

A pályázat kódja: FOG-SKK-10

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 28 800 000 Ft

A pályázat benyújtási határideje: 2011. január 3. 24:00 óra

Pályázók köre:

Jelen pályázati felhívás keretében olyan szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek a segítő kutya kiképzésének, vizsgáztatásának és alkalmazhatóságának szabályairól szóló 27/2009. (XII.3.) SZMM rendelet 4. § értelmében a segítő kutyák alkalmazásának elősegítésével foglalkozó szervezetek közül kijelölt közreműködő szervezetként működnek.

A pályázás részletes feltételeit, így a támogatás formáját és mértékét, a támogatható költségek körét, a pályázat benyújtásával kapcsolatos információkat a pályázati felhívás és a pályázati útmutató tartalmazza.

FOG-SKK-10 részletes pályázati felhívás és útmutató megtekintése>>

A pályázatot elektronikus úton a Pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerén keresztül, a regisztrációs eljárást követően kell benyújtani.

További információk az internetes pályázáshoz>>

További információk:

A pályázati felhívás és a pályázati útmutató elektronikus úton letölthető a www.nefmi.gov.hu, valamint a www.esza.hu honlapokról.

A pályázattal kapcsolatban további információkat az (1)273-4250 telefonszámon, valamint a hazaitamogatas@esza.hu e-mail címen is kaphatnak a pályázók ügyfélszolgálatunktól.

  • hétfőnként és szerdánként 9 és 17 óra,
  • keddenként és csütörtökönként 9 és 16 óra,
  • péntekenként 9 és 14 óra között.