palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Slam School Poetry verseny

Hallottál már a slam poetryről, a rap és a költészet határán mozgó műfajról? Kipróbálnád magad a színpadon saját szerzeményeddel? Jelentkezz a Slam School Poetry előadói versenyre! A Slam School Poetry „az Irodalmi Jelen előadói versenye középiskolásoknak”. A versenyre jelentkezhetnek a Kárpát-medence bármely középiskolájában tanuló diákok, akik vállalják, hogy 2 darab slamkölteményt mutatnak be a zsűri előtt.

Az egyik téma: „Könyv és olvasás”, amely tágan értelmezhető. A másik előadandó mű témája szabadon választott. A résztvevők kizárólag saját írásukat adhatják elő, amely tartalmazhat idézeteket. Az előadáshoz zenei aláfestés és hangszeres kíséret nem használható.

A megmérettetés kétfordulós. Az előválogatót Budapesten tartjuk 2013. április 26-án.

A döntőre 2013. június 8-án kerül sor.

Ennek helyszíne: Akvárium Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér 14.

A kétfordulós verseny első fordulójában az előválogatóra érkezők között 3 darab tabletet sorsolunk ki!

A felkészítő tanárok értékes könyvcsomagot és egy éves Irodalmi Jelen-előfizetést kapnak!

A döntőben az I. helyezett 80.000 forint, a II. helyezett 50.000 forint, a III. helyezett 30.000 forint készpénzt nyerhet. A közönségdíj pedig 20.000forint! (Utóbbiról a döntő közönsége szavaz.)

Jelentkezési határidő: 2013. április 19.

A jelentkezés feltétele, hogy a pályázó szabad témaválasztású slamkölteményét és annak szövegét töltse fel a YouTube-ra, és a jelentkezési lappal együtt e-mailben juttassa el a következő címre: slamschoolpoetry@gmail.com

A beküldött videók minősége az értékelést nem befolyásolja. A fogadott levelekről visszajelzést küldünk. A feltöltött videók időtartama nem haladhatja meg a három percet.

A megadott témára készülő („Könyv és olvasás”) szöveget az előválogatón adják elő a jelentkezők.

Amennyiben nincs lehetőség a videó elkészítésére, a pályamű szövegét e-mailen várjuk.

A feltöltött és előadott szöveg nem tartalmazhat olyan megjegyzéseket, amelyek sértik más emberi méltóságát, emellett egyes egyénekkel és csoportokkal szembeni kirekesztő megfogalmazásokat sem.

Egy oktatási intézményből összesen maximum 3 fő kerülhet be az előválogatóba. Amennyiben ennél több a jelentkezők száma egy iskolából, az Irodalmi Jelen zsűrije fenntartja a jogot, hogy a 3 legjobbnak ítélt produkciót juttassa tovább.

A felkészítő tanároknak és a diákoknak kérésre segédanyagot biztosítunk.

A diákok önállóan, felkészítő tanár nélkül is jelentkezhetnek.

Folyamatosan frissülő információk: slamschoolpoetry.blog.hu

A Facebook-oldalunk itt található

 Forrás: Slam School Poetry