palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Sokszem Alapítvány logópályázat

sokszem pályázatA  Sokszem Vizuális Művészeti Alapítvány meghívásos pályázatot hirdet magánszemélyek részére a Sokszem Alapítvány logójának megtervezésére. LEJÁRT PÁLYÁZAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A logóval kapcsolatos elvárások:

 • illeszkedjen a Sokszem Műhely filozófiájához, friss, kreatív, az építész, képző- és iparművész alkotók által egyaránt elfogadható, közös alkotóműhely képzetét keltő legyen;
 • az embléma témája kötetlen, lehetőleg a „Sokszem” nevet, vagy az „SXM” betűket és a „Műhely” ill. „Workshop” magyarázatot tartalmazza;
 • különböző kommunikációs felületeken (pl.: kirakatüveg, honlap, névjegykártya, kiadványok) alkalmazva is könnyen felismerhető és értelmezhető legyen;
 • az emblématervezés során felhasználható figuratív vagy nonfiguratív elem is, amennyiben pozitív, toleráns üzenetet közvetít;
 • a pályázatra kizárólag saját készítésű logótervek küldhetők be;
 • inspirációnak csatolunk néhány arculati elemet, amik a Sokszem Műhely és a CDFŰ teázó jelenlegi arculatát mehgatározzák.

Díjazás: a legjobbnak ítélt pályamunka készítője 50ezer forint készpénzjutalmat vehet át.

Zsűri: a zsűri tagjai a Sokszem Alapítvány alapítói, kurátorai, tanácsadói és műhelylakói közül kerülnek ki. Amennyiben valaki pályamunkát ad be, nem szerepelhet a zsűri tagjai között, ezért a végleges zsűri-névsor a pályázat beadásának lezárásakor dől el, amiről minden pályamunkát beadót értesítünk.

A leadott pályázati anyagoknak a következő formai feltételeknek kell megfelelniük:

 • A fájlnévnek tartalmaznia kell a szerző nevét és – amennyiben több tervvel indul – a logóterv sorszámát  (pl. János_1)
 • A logóterveket lehetőleg vektorgrafikus formátumban kell elküldeni (pl.: pdf, ai, eps, stb. kiterjesztésű fájlokban)
 • Amennyiben analóg készítésű a logó, a róla készült digitális fotó is beküldhető (jpg, tif, psd)
 • A logótervhez lehet, de nem kötelező rövid magyarázatot, értelmezést fűzni
 • Színhasználat: javasolt 1-2, de maximum 4 szín.

Tervek beérkezésének határideje: 2010. május 17. hétfő déli 12:00

Tervek beküldési címe: soxem.alapitvany@gmail.comAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges <mailto: soxem.alapitvany@gmail.comAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges >

A logópályázattal kapcsolatos kérdésekre személyes konzultációs lehetőséget biztosítunk 2010. május 6.-án csütörtökön 15:00-18:00 óra között a Sokszem Műhelyben, valamint email-ben a beküldési címen.

A legjobb pályaműveket a www.sokszem.hu<http://www.sokszem.hu> oldalon publikáljuk.

Eredményhirdetés: 2010. május 20.-án csütörtökön 18:00 órakor a Sokszem műhelyben, illetve a pályázókat email-ben is értesítjük.

Szerzői jogi rendelkezések:
A nyertes pályázó kijelenti és szavatolja, hogy a létrehozott műre vonatkozó összes szerzői vagyoni jogot kizárólagos hatállyal, időbeli és területi korlátozás nélkül átruházza a Sokszem Vizuális Művészeti Alapítványra. A Sokszem Vizuális Művészeti Alapítvány felhasználási joga – különösen, de nem kizárólagosan – kiterjed mind a közvetlen felhasználásra, mind a harmadik személyekkel kötendő felhasználási szerződések útján történő hasznosításra, továbbá a mű többszörözésére, terjesztésére, nyilvánossághoz történő közvetítésére, átdolgozására, kiállítására. Az átdolgozási jog alapján a Sokszem Vizuális Művészeti Alapítvány jogosult az eredeti műből új műve(ke)t létrehozni, és az(oka)t önállóan hasznosítani.

A nyertes pályázó kijelenti és szavatolja, hogy a mű létrehozásáért és a szerzői vagyoni jogok átruházásáért a pályázat díján (50ezer forint) felül semmilyen ellenszolgáltatásra, díjazásra, egyéb költségtérítésre nem tarthat igényt a Sokszem Vizuális Művészeti Alapítvánnyal szemben.

Bővebb információ:

Irimiás Balázs
Sokszem Alapitvany
1053 Budapest, Fejer Gyorgy utca 1.

Forrás:  http://hok.mome.hu/content/view/632/110/