palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíj

A Víz’P’Art Közalapítvány az elmúlt években Szabó Dezső festőművész (1888. december 12. – 1971. március 4.) vasúti falfestményeinek újrafestése és a művész munkásságát bemutató művészeti album elkészítése érdekében adománygyűjtést szervezett. Elkészíttette a „Sárközi vasárnap” című kép műtárgymásolatát, amely a decsi Faluházban került elhelyezésre, megjelentette a művészeti albumot, valamint elhelyezett két emléktáblát.

Az adománygyűjtés során kapott támogatásokból fennmaradt 3.000.000,- Ft összegből egy külön alapot képzett, s a tőke változatlanul hagyásával, annak hozamaiból és esetleges egyedi támogatásokból létrehozta a Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíjat.

 A Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíjat második alkalommal 2012. december 12-én, a festőművész születésnapja emlékére hirdeti meg.

Az ösztöndíj célja:

Évente egy fiatal képző- vagy iparművész alkotói tevékenységének fejlesztése, kiteljesítése, szakmai elképzeléseinek megvalósítása érdekében tanulmányaihoz vagy kutatómunkájához nyújt támogatást.

A 2012. évben a Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíj összege: 200.000,- Ft, azaz Kettőszázezer 00/00 forint.

Pályázati feltételek:

  • Az ösztöndíj elnyerésére pályázhat minden Tolna megyében élő, vagy a megyéből elszármazott, a megyéhez kötődő / köthető, a képzőművészet vagy az iparművészet területén alkotó fiatal művész.
  • Az ösztöndíj kiírói a pályázók felső korhatárát 35. életévben határozzák meg.
  • A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó művész rövid szakmai életrajzát és eddigi munkáinak bemutatását (pl. mellékelt cd-n, weblapon, fotókon), valamint a jövőre vonatkozó szakmai elképzeléseit.
  • Kutató tevékenység támogatásra való pályázás esetén rövid kutatási tervet kérünk.
  • A pályázat beadási határideje: 2013. január 31.
  • A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el 2013. február végéig.
  • Az ösztöndíj nyertesének kihirdetése 2013. március 15-ig megtörténik.
  • A közalapítvány a nyertes kihirdetésétől számított 30 napon belül utalja át az ösztöndíj összegét a nyertes bankszámlájára.
  • A pályázatokat nyomtatott formában az alábbi címre várjuk: Víz’P’Art Közalapítvány 7100 Szekszárd, Babits Mihály u. 15. Elektronikus formában az alábbi e-mail címekre: lovascs@wmmm.hu vagy ruhlg@tolnaart.hu

 

A pályázattal kapcsolatban a fenti e-mail címeken, illetve  06-74/501-008 vagy 06-30/3853-477 telefonon Rühl Gizella alelnöknél lehet információt kérni.

A nyertes pályázótól a közalapítvány azt kéri, hogy az ösztöndíj elnyerésétől számított két éven belül Szekszárdon, a közalapítvánnyal egyeztetett helyszínen, kamarakiállításon mutassa be alkotásait a nagyközönségnek.

Forrás: http://www.tolnaart.hu