palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szellemitulajdon-védelmi óravázlat pályázat tanárok részére

A dinamótól Harry Potterig. Mi a közös a dinamóban és a Harry Potter-sorozatban? Az, hogy mindkettő az alkotó ember kreatív munkájának eredménye, szellemi tulajdon! A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a szellemi tulajdon védelmében elkötelezett együttműködő partnereivel karöltve, ezzel az óravázlatíró pályázatával egy felfedező utazásra hívja a tanárokat, hogy megismerjék, hányféleképpen van jelen a szellemi tulajdon valamilyen formában mindennapi életünkben, és hogyan adhatóak át ezek az ismeretek az oktatási tartalmakban.

A pályázaton való részvétel egyrészt lehetőséget ad arra, hogy a téma iskolai oktatásához hasznos  anyagok (óravázlatok, feladatok) szülessenek, másrészt a pályázó pedagógusok szakmai felkészültségük mellett kreativitásukat is próbára tehetik, amit akár 100.000 Ft-os pénzjutalommal és egyéb értékes ajándékokkal díjazunk.

A pályázatra elsősorban olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akiknek tantárgyához kapcsolódnak a szellemi tulajdon témakörét érintő témák, – így különösen a magyar nyelv és irodalom, informatika, művészetek, mozgóképkultúra és médiaismeretek, erkölcstan, technika, életvitel és gyakorlat, környezettan, fizika és kémia, valamint történelem szakosokét, továbbá minden osztályfőnökként dolgozó pedagógusét.

Letölthető dokumentumok:

Részletes pályázati kiírás 
Pályázati adatlap

A pályázati anyagok beérkezésének határideje: 2013. november 17.

A pályázaton való részvételt segítő anyagok gyűjteménye az információ pedagógusoknak oldalon érhető el.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a jelen pályázat keretében beküldött anyagokat vagy azok egyes részeit a szellemitulajdon-védelemhez kapcsolódó ismeretterjesztő tevékenysége során a jövőben fel kívánja használni a felhasználási feltételek szerint.

A pályázattal kapcsolatos bármilyen kérdését a pedagoguspalyazat@hypo.gov.hu email címen várjuk.

Link: Szellemitulajdon-védelmi óravázlat pályázat tanárok részére