palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szent Júdás Tádé Művészeti Verseny a Reményért

Esztergom Város és a Mária-Valéria híd által összekötött esztergomi régió kulturális életének felpezsdítésére, elősegítendő, hogy a művészet kifejthesse jótékony hatását a nehéz helyzetben lévő, városra és régióra, mint közösségre és Szent Júdás Tádé apostolnak, a reménytelen ügyek védőszentjének közbenjárásáért, az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány, az Esztergom Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központtal együttműködésben kiírja a „Szent Júdás Tádé Művészeti Versenyt a Reményért” valamennyi érdeklődő képzőművész számára.

Leírás

A keresett képzőművészeti alkotás témája a művészet jótékony, gyógyító hatása egy közösség életére, a remény művészi megjelenítése, a reménytelen ügyek védőszentjének, Szent Júdás Tádénak a személyén, hatásán keresztül, portré vagy más művészi ábrázolás formájában. A verseny díja a „Szent Júdás Tádé Művészeti Verseny a Reményért Győztese” cím lesz, továbbá 60.000,- Ft összegű jutalom az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány művészeti alapjából.
További alkotói korlátok nincsenek megszabva. A kiírók ezúton fejezik ki elkötelezettségüket a művészeti szabadság mellett.
A kiírásra bárki jelentkezhet.

Határidő: 2013. január 27.

Letölthető dokumentum

jelentkezési adatlap

Az értékelést egy szakmai zsűri végzi, az esztergomi Keresztény Múzeum igazgatója, Koncsek Ildikó közreműködésével.
A legjobb benyújtott pályázatból a kiírók Esztergomban, majd pedig Magyarország más városaiban kiállítást szerveznek.
Kedvet kapott, hogy egy alkotással részt vegyen a Szent Júdás Tádé Művészeti Versenyen a Reményért”?
Úgy küldje alkotását és kitöltött és aláírt jelentkezési lapját a következő címre:
Esztergom Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ
2500 Esztergom,
Pázmány Péter u. 7.

FONTOS: Kérjük, gondoskodjon róla, hogy jelentkezési lapja az alkotással együtt 2013. január 27. du. 14:00 óráig a fenti címre megérkezzenek. Későn érkezett jelentkezéseket nem veszünk figyelembe. Fenntartjuk továbbá a lehetőséget, hogy jelentkezési lapot és az alkotást személyesen adja le a fenti címen, 2013. január 25. du. 14:00 óráig.

Forrás: http://www.kaleidoszkophaz.hu/