palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szép szavakkal verspályázat

tinta könyvkiadó pályázatA nyelv nem az enyém,
nem a tiéd,
hanem az édes mienk.
/Kazinczy Ferenc/

A TINTA Könyvkiadó verspályázatot hirdet SZÉP SZAVAKKAL címmel. A pályázatra a magyar nyelvről szóló, anyanyelvünk ékességét, finomságát, játékosságát, modernségét és szépségeit bemutató verseket várunk.


Pályázni lehet legfeljebb három, nyomtatásban még meg nem jelent, más pályázatra még be nem adott költeménnyel. Az egyes versek terjedelme nem haladhatja meg a 2 gépelt oldalt.

A pályamunkákat 3 példányban, kinyomtatva és elektronikus formában CD-re vagy 3,5 floppy lemezre mentve is kérjük. (A vers formátuma: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret.)

Kérjük, hogy a műveket jeligével ellátott nagyalakú borítékban küldjék el, és ebben helyezzék el kisalakú, zárt borítékban a jeligével együtt a szerző nevét, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát.

A pályázatokat szakmai bizottság bírálja el.
A nyolcfős zsűri tagjai:
Tarján Tamás irodalomtörténész (a zsűri elnöke); Bagu László, költő; Bencédy József, nyelvész; Kiss Gábor, a Tinta Könyvkiadó igazgatója, nyelvész; Kövesdy Zsuzsanna, rádiós szerkesztő; Lengyel Tamás, költő, író; Matula Ágnes, televíziós felelős szerkesztő; Turczi István, költő, szerkesztő.

A díjak:

  • 1. díj: 100.000 Ft értékű szótárcsomag a TINTA Könyvkiadó kiadványaiból
  • 2. díj: 75.000 Ft értékű szótárcsomag a TINTA Könyvkiadó kiadványaiból
  • 3. díj: 50.000 Ft értékű szótárcsomag a TINTA Könyvkiadó kiadványaiból

Különdíj: 100.000 Ft értékű szótárcsomag a TINTA Könyvkiadó kiadványaiból egy határon túli alkotó részére

A pályázók a benyújtott költemények kiadási jogát a TINTA Könyvkiadónak átadják. Megfelelő számú színvonalas vers beérkezése esetén a TINTA Könyvkiadó a művekből versantológiát jelentet meg, amelybe a díjazott költeményeken kívül a zsűri által kiemelkedőnek ítélt művek kerülnek. Az antológiában szereplő pályázókat 3 tiszteletpéldány illeti meg.

A pályázat benyújtási határideje: 2010. szeptember 30.

Eredményhirdetés: 2010. november 15.

A pályázatokat, kérjük, postai úton a következő címre küldjék:
TINTA Könyvkiadó
1116 Budapest, Kondorosi út 17.

További információ
a www.tintakiado.hu honlapon, az (1) 371 05 01 telefonszámon vagy az info@tintakiado.hu e-mail címen kapható.

A pályázat kiírója, a TINTA Könyvkiadó magyar tulajdonú nyelvészeti szakkönyv- és szótárkiadó, piacvezető a magyar egynyelvű szótárkiadás és a hazai nyelvészeti szakkönyvkiadás területén. Jelenleg 225 kiadványa van. Évente 20-25 könyvet jelentet meg. A TINTA Könyvkiadó célja: a legnagyobb hungarikum, a magyar nyelv szókincsének sokoldalú leltározása, vizsgálata és különböző típusú, korszerű egynyelvű magyar szótárak kiadása. A TINTA Könyvkiadó honlapja a www.tintakiado.hu címen érhető el.