palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„Színpadra fel” – pályázat feltörekvő és hobbizenekarok számára

Színpadra fel! - Fringe pályázat

A Zene Háza „Színpadra fel!” címmel az intézmény küldetéséhez kapcsolódva fellépési lehetőséget biztosít feltörekvő és hobbizenész formációknak.

A Színpadra fel! felhívásra izgalmas, eredeti műsortervvel érkező zenei formációk jelentkezését várjuk. Zenei műfajtól függetlenül a Zene Háza zenekarok esetében maximum 7 fő, kórusok és vegyes formációk esetében maximum 20 fő számára ad lehetőséget a bemutatkozásra. Az előadásra 50-70 perces műsorral lehet jelentkezni. Egy formáció csak egy jelentkezést adhat be a kategóriában. A Zene Háza hangtechnikát és szükség esetén elektromos zongorát biztosít.

A Színpadra fel! programsorozat keretében a győztes formációk 2024. június 15. és 2025. június 15. között léphetnek fel a Zeneháza Szabadtéri színpadán, vagy kávézójában.

Kik választják ki a jelentkezőket? A Színpadra fel! program résztvevőit a Zene Háza programszerkesztői csapata külső zenei szerkesztők bevonásával választja ki.

Kiválasztás szempontjai

  • a program egyedi koncepciója és művészeti értéke
  • a program kapcsolódása a Magyar Zene Háza küldetéséhez és programjaihoz
  • a program technikai megvalósíthatósága

Jelentkezők köre és a jelentkezési határidő

A felhívásra olyan zenei formációk jelentkezését várjuk, akik még nem adtak – önálló programként, saját nevükkel hirdetett – koncertet és nincsen előjegyezett fellépési időpontjuk a Zene Házában. Jelentkező lehet bármely magyar adószámmal rendelkező önálló jogi személy. Felhívjuk a magánszemélyként pályázók figyelmét, hogy pozitív elbírálás esetén pénzügyi lebonyolító igénybevétele szükséges!

A Színpadra fel! programra az alábbi adatlap kitöltésével lehet jelentkezni.

Jelentkezési határidő: 2024. június 15. éjfél

„Színpadra fel” – pályázat feltörekvő és hobbizenekarok számára