palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szívbarát Munkahely pályázat kis-, közép és nagyvállalatok számára

szivbarát munkahely pályázatAz Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Flora szervezésében immár harmadik alkalommal hirdetik meg a Szívbarát Munkahely pályázatot, amelyben azokat a cégeket keresik, amelyek pozitív példával járnak elöl.

A versenybe bárki nevezheti a saját munkahelyét 2009. április 1. és május 31. között. A pályázatot három kategóriában hirdetik meg: kis-, közép és nagyvállalatok számára.A munkahelyi stressz problémája egyre inkább előtérbe kerül, amely kihat a munkavégzésre, az egészségi állapotra, és a gazdasági mutatókra is, hiszen a munkahelyi stressz miatt romlik a dolgozók teljesítménye, gyakrabban mennek betegállományba, és gyakrabban szorulnak egészségügyi ellátásra. A kihagyott munkaórák, a romló teljesítmény és az egészségügyi kezelések költségei, pedig akár komoly gazdasági visszaesést is okozhatnak az adott vállalatnál.

A munkahelyi stressz leküzdése és a megfelelő munkakörnyezet megteremtése nemcsak a dolgozók, de a cégek, vállalatok érdeke is egyben. A nyugodt, kiegyensúlyozott munkavállalói közösség ugyanis sokkal eredményesebb és hatékonyabb teljesítményre képes. Ezt szem előtt tartva keresi a Szívbarát Munkahely Pályázat azokat a cégeket, amelyek tesznek dolgozóik kiegyensúlyozottabb mindennapjaiért, akik odafigyelnek arra, hogy mindenkinek legyen ideje és lehetősége a munkaidő alatt egészségesen táplálkozni, ahol elősegítik a munkavállalók rendszeres testedzését. Ez azért is fontos, mert a megelőzés nem korlátozódhat csak a munkaidőn kívülre, hiszen folyamatos stressz többnyire munka közben éri az embereket.

A pályázatra, idén is azon vállalatok jelentkezését várják, akik törődnek munkatársaik szívének egészségével. Az elmúlt két évben közel 250 nevezés érkezett az OEFI és a Flora közös Szívbarát Munkahely pályázatára. A versenybe bárki nevezheti a saját munkahelyét 2009. április 1. és május 31. között. A pályázatot három kategóriában hirdetik meg: kis-, közép és nagyvállalatok számára, hiszen a stresszes helyzetek és a szívbarát lépések köre is igen eltérő lehet egy kis, néhány fős munkahely, és egy több ezer főt foglalkoztató cég esetében. Idén a korábbi évekhez hasonlóan ismét lesz különdíj, amellyel a legaktívabb munkahelyeket díjazzák.

Az idei különdíj a vállalati társadalmi szerepvállalást, a jótékonyságot állítja középpontba. Erre olyan aktivitásokkal, tevékenységekkel pályázhatnak a munkahelyek, ahol legalább két munkavállaló összefog egy adott cégtől, és társadalmi munkával hozzájárul egy alapítvány munkájához legalább 4 óra időtartamban. A téma igen tág, hiszen a környezetvédelem, a betegápolás, a szociálisan rászorulók segítése vagy az állatvédelem ugyanúgy beletartozik, mint a művészetpártolás vagy a fogyatékkal élők segítése. A lényeg, hogy a közösen végzett társadalmi munka csapatépítésnek is kiváló, ezáltal pedig segíthet csökkenteni az adott cégen belül a stresszt.

A pályázati anyagot hiánytalanul kitöltve kell beküldeni 2009. május 31-ig
(1) postai úton ajánlott küldeményként „Szívbarát Munkahely” jeligére a 1550 Budapest Pf. 196 címre vagy (2) bescannelve e-mailen a palyazat@szivbaratmunkahely.hu címre.

A pályázati kérelem benyújtását követően hiánypótlásnak helye nincs.

Egy pályázó legfeljebb egy pályázatot nyújthat be. Amennyiben egy cégtől több pályázat is érkezik, az első beérkezett pályázatot vesszük figyelembe.A pályázat benyújtásakor érdemes konzultálni a HR-osztállyal vagy a cégvezetőkkel, és a pályázatot kötelező aláírnia a cégvezetőnek.

A pályázati kérelem benyújtásához a pályázónak pályázati díjat nem kell fizetnie.

Csak magyarországi székhelyű cégek pályázhatnak.

A pályázat akkor érvényes, ha mindegyik zárt kérdést megválaszolják, és a pályázati anyagot időben eljuttatják a megfelelő címre. A Szívbarát Munkahely pályázat részletes kiírását bárki elolvashatja és letöltheti a www.szivbaratmunkahely.hu weboldalról.