palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

TÁMOP-2.5.1.C-2-10/3-Érdekképviseleti szervezete kapacitásainak fejlesztése

umft pályázatMegjelent a TÁMOP-2.5.1.C-2-10/3 „Érdekképviseleti szervezete kapacitásainak fejlesztése” konstrukció C-2 komponensének, az „Érdekképviselet tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek fejlesztése” című előzetes pályázati felhívása. A pályázat célja a már meglévő ágazati-szakmai civil érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil szervezetek fejlesztése, tevékenysége ágazati-szakmai hatókörének, színvonalának fejlesztése, annak érdekében, hogy az érdekegyeztetésben hatékonyabban tudjanak részt venni, érdekeiket megjeleníteni, érvényesíteni. (ARCHÍV)


Támogatható tevékenységek: Projektmenedzsment feladatok ellátása; Konferencia, szeminárium szervezése, lebonyolítása; Szervezetfejlesztési terv kidolgozása és megvalósítása; Az érdekképviseleti tevékenységet ellátó szervezetek (szövetségek és tagszervezeteik) együttműködése, közös szakértői és infrastrukturális bázis működtetése, fejlesztése, közös tevékenységek, programok lebonyolítása; Nemzetközi szakmai együttműködés, azokhoz való kapcsolódás, tapasztalatcsere; Hazai kutatások, felmérések; Tagbázis szélesítése, tagszervezeti létszám növekedését elősegítő kommunikációs eszközök alkalmazása; Ágazati-szakmai érdekképviseleti stratégiai terv kidolgozása; A szervezet honlapjának fejlesztése; Eszközfejlesztés a projekt céljait szolgáló feladatok ellátásához.

A konstrukció keretében azoknak az érdekképviseleti tevékenységet ellátó, bejegyzett, jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezeteknek (szövetségeknek) (kivéve a pártot, a munkáltatói vagy munkavállalói érdekképviseleti szervezetet, a biztosító egyesületet, valamint az egyházat) nyújtható támogatás, amelyek a fejlesztés révén hatékonyabban kívánnak részt venni a társadalmi érdekegyeztetésben. Amennyiben a pályázó létesítő okiratában az alapvető célok között nem szerepel, hogy országos érdekképviseletet gyakorol, akkor csak konzorciumi partnerek bevonásával nyújthat be pályázatot az országos érdekképviselet biztosítása érdekében.

A pályázaton igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege 5 millió és 20 millió forint között lehet.

A pályázatokat 2010. augusztus 1-jétől augusztus 31-ig lehet benyújtani.

A pályázati időszakban a pályázók kérdéseiket a 06-40/638-638 ügyfélszolgálati kék számon vagy az nfu@nfu.gov.hu email címen tehetik fel. A pályázati feltételekkel, tudnivalókkal kapcsolatosan információkat az NFÜ honlapján talál. web: http://www.nfu.hu

Letölthető dokumentumok

Csatolt dokumentumok letöltése egyben

Forrás: NFÜ