palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Te mit tudsz tenni a környezetért? rajzpályázat

Környezetvédelmi rajzpályázatot szervez alsó tagozatos általános iskolások részére az Enviroinvest Zrt. környezetvédelmi tanácsadás üzletága.

A környezetvédelmi rajzpályázat témája: „Te mit tudsz tenni a környezetért?” A jelentkező gyerekek rajzban fogalmazhatják meg, mit tudnak tenni környezetük védelme érdekében.

A környezetvédelmi rajzpályázaton a pécsi általános iskolákba járó, 6-10 éves, alsó tagozatos általános iskolai tanulók vehetnek részt, egy tanuló csak egy pályamunkát készíthet. A környezetvédelmi rajzok bármilyen kézi technikával készülhetnek, de A4 vagy A3 méretűnek kell lenniük.

A környezetvédelmi pályaművek hátoldalán nyomtatott betűkkel, jól olvashatóan, fel kell tüntetni a pályázó teljes nevét, születési idejét, elérhetőségét, és a szülő vagy a gondozó telefonszámát vagy email címét, továbbá a felkészítője (tanára) nevét.

A rajzpályázat célja a környezeti nevelés elősegítése, környezettudatos gondolkodásra való nevelés, az egyén felelősségének tudatosítása. A pályázat olyan alkotni vágyó és kreatív gyerekeknek ad teret, akik készek rá, hogy megmutathassák, ők mit tudnának tenni a környezetük megóvásáért.

A rajzpályázat beadási határideje: 2012. június 6.

A környezetvédelmi témájú rajzokat a 7632 Pécs, Kertváros u. 2. címre várjuk az Enviroinvest Zrt. székhelyére.

A rajzpályázat részletei http://tanacsadas.enviroinvest.hu/rajzpalyazat2012.html oldalon és a Facebook-on olvashatók.

A beadás után szakmai (pécsi) zsűri választja ki a legjobb 20 alkotást, amely felkerülnek az Enviroinvest Zrt. Facebook oldalára, ahol kiválasztásra kerül a közönségnyertes (azaz a legtöbb szavazatot („lájkot”) begyűjtő alkotás) is. A nyertes és helyezett pályaműveket a szakmai zsűri választja ki.

A rajzpályázaton a gyerekek a témához kapcsolódó értékes tárgynyereményeket (rollert, könyvnyereményeket, belépőket, stb.) nyerhetnek el, illetve a legaktívabb és a legkreatívabb alkotói csoport jutalma egy környezetvédelmi különóra az Enviroinvest Zrt. szervezésében és részvételével.

A díjátadó időpontja 2012. 06. 13., helyszíne: Enviroinvest Zrt. központja (7632 Pécs, Kertváros u. 2.)

A pályázat legjobb rajzait kiállítás keretében is meg akarjuk mutatni 2012 őszén, egy másik környezetvédelmi rajzpályázat nyertes műveivel együtt.

A környezetvédelmi rajzpályázat céljait (környezetvédelem fontossága, környezettudatos gondolkodásra való nevelés) az Alexandra Kiadó és Könyváruházak is fontosnak tartotta, ezért a több hasznos, értékes, környezetvédelmi témájú könyvajándékot ajánlott fel a helyezett rajzok alkotóinak.

Az Enviroinvest Zrt. bízik abban, hogy a rajzpályázattal hozzájárulhat a felnövekvő generációk környezetvédelmi neveléséhez.