palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tervezd meg a Gellért fürdő új wellness részlegét! ötletpályázat

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. ötletpályázatot ír ki a Gellért fürdő új wellness részlegének megtervezésére. A pályázatra építész irodák és minden olyan felsőoktatási képzésben részt vevő hallgató részt vehet, akik az ötletpályázat tárgyához tartozó építészeti ismereteket tanulták vagy tanulják, BSC, MSC vagy doktori képzésben vesznek részt.

A pályázat jellege:  Nyílt, a meghirdetett körben.

A pályázók köre:  Az ötletpályázatban részt vehetnek építész irodák és minden olyan felsőoktatási képzésben részt vevő hallgató, aki az ötletpályázat tárgyához tartozó építészeti ismereteket tanulta vagy tanulja, BSC, MSC vagy doktori képzésben részt vesz. Emellett a pályázatban részt vehetnek a felsorolt szakok társtudományi szakos hallgatói is és olyan friss – az előzőekben felsorolt – diplomával rendelkezők is, akik diplomájukat 2010 után kapták meg vagy legkorábban ekkor megszerzett abszolutóriummal rendelkezik (ezt a benyújtáskor egy egyszerű másolattal igazolni kell!)

A pályaművet egyénileg és maximum 3 fős csapatokban lehet benyújtani.

A pályázat célja:  A Budapesti Gyógyfürdő és Hévizei ZRt. ötletpályázatot hirdet a Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda szolgáltatásinak bővítésére, új wellness részleg kialakítására. A közel 100 éves Gellért fürdő mai arculata több ütemben alakult ki. Kezdetben a termál részleg és szálloda épült meg a fürdő elődjének számító Sárosfürdő helyén. Az elkészült Gellért fürdő a főváros első luxus kategóriájú létesítménye volt, akkoriban Európa legkorszerűbb gyógyfürdőjének számított. Az akkori Európában is kuriózumnak számító hullám strandfürdő később, 1926-27-ben épült a meglévő fürdő épülethez. A fürdő 1934-ben pezsgőfürdővel bővült. Az elmúlt évtizedekben ugyan több ütemben végeztek felújításokat a fürdő egyes területein, de a meglévő szolgáltatások bővítésére – mely a kor előrehaladtával egyre inkább szükséges lenne – nem került sor. Ötletpályázati kiírásunk eredményeképpen olyan tereket szeretnénk bevonni a fürdő életébe, melyek fejlesztésével új, színvonalas szolgáltatásokkal bővülhetne a Gellért fürdő.

A pályázattal szemben támasztott követelmények

Az ötletpályázatban az alábbi szempontok figyelembe vétele elvárás:

  • a helyszíni adottságok, az épület műemléki védettségét figyelembevétele,
  • a költségbecslés során kérjük figyelembe venni, hogy a megvalósításra rendelkezésre álló keretösszeg nettó 800 millió Forint,
  • az ötletpályázat szerzői jogokat nem tartalmazhat, az szabadon felhasználható a tervezési pályázat kiírásakor.

A pályázatok benyújtása:

  • egy rövid (maximum 1 oldalas) összefoglaló, az ötletek „szellemiségének”, üzenetének bemutatása
  • egy A1-es méretű poszter/tabló készítése az ötletek bemutatására (csak nyomtatható fájlformátumban)
  • a kivitelezés és gyártás megtervezéséhez, előkészítéshez szükséges mélységű műszaki dokumentáció és leírás (maximum 10 oldal)
  • látványtervek (tetszőleges méretarányban, de több nézetből)
  • méretek, arányok (M=1:100 arányban), elrendezések, elképzelt helyszínrajzok, alapterületek (alaprajzok M=1:200), darabszámok, színek, felhasznált anyagok és eszközök – variációk
  • legalább egy variáció megvalósításának költségbecslése és kivitelezés időigénye
  • már kereskedelmi forgalomban kapható eszközök esetén a pontos név, típus, azonosító és gyártó/forgalmazó megadása

A pályázaton való részvétel feltétele a regisztráció a neszmely.zita@spabudapest.hu  e-mail címen.

Díjazás: A pályázat során több pályamű díjazására van lehetőség. A legjobb ötletek felhasználási jogait, a kiíró a díjazás ellenértékeként megvásárolja. Egy pályázó több pályaművet (egy ötlet különböző/eltérő variációja nem minősül több pályázatnak!) is benyújthat. A pályázaton a részvétel díjmentes.

A pályaművek közül a bírálóbizottság a legtöbb pontot kapó pályaművet jelöli meg nyertesként. A nyertes pályaművet a Bírálóbizottság maximum bruttó 1.500.000 összdíjazásban részesíti. A Bírálóbizottság – függetlenül az Internetes szavazástól – a nyertesen kívül több helyezettet is megjelölhet. Ebben az esetben a díjazás a helyezett pályaművek között oszlik meg a Bírálóbizottság döntésének megfelelően. Amennyiben nem érkeznek be megfelelő színvonalú pályaművek, a bírálóbizottság jogosult az ötletpályázatot eredménytelennek minősíteni, és a díjak kiosztásától eltekintetni.

A díjazott pályamű a kiíró tulajdonába kerül, azt további ellenszolgáltatás nélkül, részben vagy egészben felhasználhatja, a szerzői jogi előírások betartásával. Beküldött pályaművet nem küldünk vissza.

Letölthető dokumentumok

otletpalyazatra-valo-felhivas-a-gellert-furdo-uj-wellness-reszlegere

wellness

Egyéb információk: A fejlesztési területek megtekinthetőek 2015. július 15-én, szerdán 10.00 és 12.00 óra között, helye: Budapest, XI. kerület, Kelenhegyi út 2-4. Találkozás a fürdő előcsarnoki információ pultjánál. A helyszíni bejárást követően minden pályázónak rendelkezésre bocsátják a fejlesztési területek szinti alaprajzát szerkeszthető formában.

 

A kiíró legfeljebb a kérdések megválaszolásának időpontjáig a kiírást módosíthatja, kiegészítheti, illetve az ötletpályázat végrehajtásától visszaléphet.

 

 

A pályaművek benyújtásának határideje: 2015. augusztus 6. csütörtök, 10 óra.
Pályázati anyagok benyújtásának helye: 1138 Budapest, Népfürdő utca 38. Segédhivatal.