palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Turisztikai fejlesztés Poroszlón a fogyatékkal élőknek

szmm pályázatokA Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával országosan is egyedülálló turisztikai attrakció valósul meg a Tisza-tavon, a poroszlói Csicsman Kikötő Kft. beruházásában.

A speciális kialakítású és felszereltségű kiránduló kishajó segítségével minden, különböző fogyatékosságokkal élőnek a saját igényei figyelembevételével, élményszerűen mutathatják be a Tisza-tavi Madárrezervátum természeti értékeit.

A hajó fő különlegessége, hogy csendes, környezetbarát, korszerű beépített elektromos motor hajtja, így nem zavarja az erős zúgó hangra érzékenyeket, illetve megmarad az élmény azoknak is, akik a látásukban sérültek, és főleg a hangokat azonosítják. A beépített monitor, és a fedélzeti számítógép segítségével jelnyelvileg akadálymentesített lesz a hajó és az élőben látott madarakat megtekinthetik a képernyőn is.

Több csatlakozási pontot alakítanak ki a fejhallgatóknak, külön állítható hangerősítési lehetőséggel. A hajó rendelkezik még egy nagyméretű látcsővel, biztonsági övekkel és kerekesszék rögzítővel is. A Magdaléna elnevezésű elektromos sétahajót ünnepélyes keretek között június 16-án avatják a poroszlói Csicsman Kikötőben.
(turizmusonline)