palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

TV sugárzás pályázat

media_internatonal_palyazatEACEA 20/2010 sz. pályázati felhívás európai audiovizuális művek televíziós sugárzásának támogatására. Pályázati Felhívásunk célcsoportját a független európai produkciós vállalatok jelentik.

A támogatási rendszer elsődleges célja, hogy olyan művek (játékfilm, dokumentumfilm és animáció) gyártására ösztönözze a producereket, amelyekben legalább három, különböző tagállamból származó műsorsugárzó is részt vesz, illetve közreműködik.

A támogatási rendszer másik célja az, hogy megkönnyítse a független európai produkciós vállalatok finanszírozási hozzáférését azáltal, hogy támogatja az olyan másodlagos költségeket, mint például a finanszírozási költségek, biztosítási és teljesítési garancia költségek.

Kik pályázhatnak?

Független gyártó vállalatok, melyek fölött nem gyakorol többségi kontrollt televíziós műsorsugárzó. A pályázat benyújtásakor a projekt költségvetési finanszírozásának minimum 50%-át kell garantálni harmadik féltől származó finanszírozási forrásokból.

A pályázatra benyújtott műnek független európai televíziós produkciónak kell lennie, játékfilm, animációs film vagy kreatív dokumentumfilm kategóriákban.
A pályázatban részt kell, hogy vegyen legalább három műsorsugárzó cég, -koprodukció, vagy elővásárlás formájában- legalább két, különböző nyelvterülethez tartozó MEDIA tagországból.

Támogatás az alábbi kategóriákra kérhető:

  • Játékfilm (önálló filmek, vagy sorozatok) (minimum 50 perc)
  • Kreatív dokumentumfilm (önálló filmek, vagy sorozatok) (minimum 25 perc)
  • Animáció (önálló filmek, vagy sorozatok) (minimum 24 perc)

Támogatás összege: A támogatás mértéke játék- és animációs filmek esetében nem haladhatja meg a gyártási költségvetés 12,5%-át, kreatív dokumentumfilmek esetében pedig nem haladhatja meg a gyártási költségvetés 20%-át.
A támogatás összege projektenként legfeljebb 500 000 euró lehet.

A pályázatok beadási határideje:

2. határidő: 2011. február 28.
3. határidő: 2011. június 20.

Letölthető dokumentumok

20/2010 TV Broadcasting Guidelines (En)
20/2010 TV Broadcasting Application Form (En)
20/2010 TV Broadcasting Budget (En)

20/2010 TV sugárzás Útmutató (Hu)

Forrás: http://mediadesk.hu/