palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Új európai kulturális terek – ötletpályázat

A Kultúra új európai terei elnevezésű ötletpályázat keretében az EUNIC tagjai, az EU küldöttségei és az EU-n kívüli országok helyi partnerei által közösen létrehozott innovatív és inspiráló kulturális kapcsolatokra irányuló projekteket keresnek.

A projektötleteket 2023. december 17-ig lehet benyújtani a legfeljebb 60 000 eurós támogatásra.

A EUNIC az Kultúra Európai Területei program frissített finanszírozási háttere lehetővé teszi, új, innovatív, korszerű modelleken és a tisztességes partnerségen alapuló együttműködések, kísérleti projektek támogatását.

Az ötletpályázat

Az ötletpályázat célja, hogy olyan új, innovatív kulturális kapcsolatokkal bíró projektekre vonatkozó ötleteket támogasson, amelyek a nemzetközi kulturális kapcsolatok területén az EU szakpolitikáinak fejlesztését szolgálhatják. A felhívás szerint a javaslatokat európai és helyi partnereknek kell közösen kidolgozniuk az egyenlő partnerség szellemében. A projekteknek alkalmasnak kell lenniük arra, hogy más kontextusba is átültethetők legyenek.

Pénzügyi keret: 420.000 euró
Projekttámogatás: max. 60.000 euró
Finanszírozás módja: egyéni, de javasolt a társfinanszírozás

Minden pályázatnak konkrétan meg kell határoznia, hogyan járul hozzá az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak eléréséhez, és konkrét fenntartható fejlődési célokat kell megneveznie és indokolnia. Ahol csak lehetséges és releváns, a projektek támogatják a szólás és a művészi kifejezés szabad tereit, különösen törékeny vagy illiberális környezetben.

Minden pályázatot egy partnerekből álló csapatnak kell benyújtania, amely aktívan részt vesz a projekt megtervezésében és végrehajtásában: legalább három EUNIC-tagnak, három helyi partnernek és az érintett országban működő uniós küldöttségnek kell részt vennie a projektben.

Minden javasolt projektnek 2024. június 1. és 2025. október 31. között kell megvalósulnia.

Pályázat benyújtásának határideje: 2023. december 17:

Csatolandó dokumentumok

  • Angol nyelven kitöltött koncepcióterv űrlap
  • Angol nyelven kitöltött és euróban megadott becsült, kiegyensúlyozott költségvetés.
  • Támogató levelek valamennyi azonosított projektpartnertől

European Spaces of Culture

Pályázati kiírás

A pályázathoz szükséges összes sablon és dokumentum itt található.