palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Új határidő a Könyvtárbusz No2. külső designjának megtervezésére

Módosult a Csorba Győző Megyei – Városi Könyvtár által könyvtári szolgáltatást nyújtó jármű külső designjának megtervezésére szeptemberben kiírt pályázatra való jelentkezés és anyagok beérkezésének határideje.

Tervezd meg egy mozgó, utazó könyvtár külső designját!
Olyan könyvtári járműről (belmagasság: 2,20 m; hosszúság 10–13 m; szélesség minimum 2,55 m) van szó, amely 2500 dokumentumot (könyv, folyóirat, DVD stb.) szállít és minden művészeti ág dokumentuma megtalálható benne. A feladat a mozgó könyvtári jármű külső dekorációjának megtervezése; a pályázati tervekbe minden belefér, ami gyermek- és felnőtt irodalommal, festészettel, zenével, természettel, divattal stb. kapcsolatos.

A pályázaton való részvétel feltételei:

A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. (Vagyis nem egy meglévő könyvtári szolgáltatást végző jármű látványtervének átalakítása, dekorálása a feladat, hanem egy teljesen új megalkotása.) E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázó a pályázati lapján írásban köteles a pályamunkájáról kijelenteni, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállalni azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

  • a könyvtári jármű látványterveit *.jpg, vagy *.pdf formátumban;
  • a könyvtári jármű látványterveinek leírását (anyaghasználat, gyártási technika, méret stb.) maximum egy A4-es oldalnyi terjedelemben, *.pdf formátumban;
  • rövid(!) önéletrajz *.pdf formátumban, maximum egy A4-es oldalnyi terjedelemben, mely tartalmazza a következő információkat is: név, elérhetőség.

A pályázatra való jelentkezés és anyagok új beérkezési határideje: 2012. november 30. éjfél.

A pályamunkák kizárólag e-mailben küldhetőek be az alábbi e-mail címre: titkar@baralib.hu

Kapcsolattartók:
Budányi Ágostonné, Zselinszky Tamás
Csorba Győző Megyei – Városi Könyvtár Titkárság
Tel.: +36 72 501 500 / 28002

Kérjük, hogy a pályázók egyetlen e-mailt küldjenek, abban mellékelve a kért dokumentumokat.

Az elkészült pályamunkák és a hozzá tartozó tervek az intézmény holnapjára www.baralib.hu és Facebook oldalára www.facebook.com/baralib is felkerülnek, ahol mindenki szavazhat a benyújtott látványtervekre 5 napon keresztül!

A pályázat díjazása:

Az első három nyertes pályázó: 30, 10, 5 ezer forint értékű könyvjutalmat nyer; a mozgó könyvtári járműre pedig felkerül a nyertes designer neve.

További információ: baralib.hu/cikkek/palyazat-uj-hatarido-konyvtarbusz-no2-kulso-designjanak-megtervezesere