palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Újra kiírták a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-program pályázatait

Ismét lehet pályázni a diaszpóra magyarságát támogató Kőrösi Csoma Sándor- és a szórványmagyarságot segítő Petőfi Sándor-program ösztöndíjaira. A kérelmeket legkésőbb március 25-ig kell feladni, azoknak április 2-ig kell beérkezniük.

A kritériumok a két program esetében nem változtak: magyar állampolgárságú, büntetlen előéletű, 20. életévüket betöltött pályázók jelentkezését várják. Külhoni magyarok is pályázhatnak.

A kérelmekről április 30-ig döntenek, május 6-ig értesítik a jelentkezőket.

A pályázat új eleme, hogy konkrét tudás megszerzését lehetővé tévő felkészítést is szerveznek, ennek részleteiről a nemzeti regiszteren lehet tájékozódni.

A Petőfi Sándor-programot 75 ösztöndíjas számára 10 országban hirdetik meg, 9 hónapra szól, és idén szeptemberben indul.

A Kőrösi Csoma Sándor-programnak 29 célországa van, érinti Európát, Ázsiát, Észak- és Dél-Amerikát, Dél-Afrikát, Ausztráliát és Új-Zélandot. 150 ösztöndíjas utazhat ki, az északi féltekére szeptembertől 9 hónapra, a déli féltekére júniustól 6 hónapra.

Az idén is hirdetnek egyházi ösztöndíjakat, maximum 30 kiutazóval számolnak.

Jelezte: elsősorban nem papokra, lelkészekre számítanak, és az ösztöndíjasoknak speciális képzést biztosítanak. A két programra mintegy egymilliárd forint áll rendelkezésre, ez azonban nyitott keret.

A pályázati kiírások elérhetők a www.nemzetiregiszter.hu, a www.korosiprogram.hu és a www.petofiprogram.hu oldalon