palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

UNESCO-Jikji Memory of the World díj

UNESCO_JIKJI DÍJAz UNESCO és a Koreai Köztársaság a „Buljo jikji simche yoljeol”, a világ legrégibb, mozgatható fém betűkkel nyomtatott könyve Világemlékezet-jegyzékbe történő felvételének alkalmából „UNESCO/Jikji Memory of the World Prize” elnevezéssel díjat alapított a dokumentumörökség védelme, megóvása és megismertetése területén tevékenykedő intézmények, illetve egyéni pályázók részére.

Benyújtási határidő: 2011. január 21.

NEVEZÉSI LEHETŐSÉG a dokumentumörökség megóvása érdekében alapított „UNESCO/Jikji Memory of the World”–díjra (Benyújtási határidő: 2011. január 21.)

Az UNESCO és a Koreai Köztársaság a Buljo jikji simche yoljeol, a világ legrégibb, mozgatható fém betűkkel nyomtatott könyve Világemlékezet-jegyzékbe történő felvételének alkalmaból „UNESCO/Jikji Memory of the World Prize” elnevezéssel díjat alapított a dokumentumörökség védelme, megóvása és megismertetése területén tevékenykedő intézmények, illetve egyéni pályázók részére.

A kétévente odaítélésre kerülő díjra 3–3 nevezést küldhetnek a nemzeti UNESCO bizottságok közreműködésével a tagállamok és az UNESCO-val hivatalos kapcsolatban álló, a dokumentumörökség védelme és megóvása területén tevékenykedő nemzetközi nemkormányzati szervezetek (NGO-k).

Az előválogatásra a postán vagy személyesen eljuttatandó nevezéseknek 2011. január 21. 16:00 óráig kell beérkezniük az alábbi címre:

Nemzeti Erőforrás Minisztérium/Magyar UNESCO Bizottság Titkársága
1055 Budapest, Szalay u. 10-14.
V. emelet 548–550. szoba

Az előválogatáson túljutott három nevezést Bizottságunk 2011. január 30-ig továbbítja Párizsba. Az előzsűri döntéséről eddigre minden nevezésbenyújtót tájékoztatunk.

A díjról szóló részletes ismertető és a nevezési lap letölthető az UNESCO honlapjáról http://portal.unesco.org/ci/en/ev.php-URL_ID=31152&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html és a Magyar UNESCO Bizottság honlapjáról http://www.unesco.hu , illetve beszerezhető a fenti címen.

További információk:

Telefon: 473-7413, -7464, -7608
Fax: 795 0255

e-mail: gabriella.kertesz@unesco.hu; info@unesco.hu

Call for nominations: UNESCO/Jikji Memory of the World Prize

Forrás: http://www.unesco.hu/