palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Uniós források oktatási, nevelési intézmények megújítására Pélyen

umft pályázatAz Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program közoktatás fejlesztési intézkedésére benyújtott pályázaton sikerrel szerepelt a leghátrányosabb helyzetű kistérségek egyikében elhelyezkedő település. A Jászkiséri Önkormányzattal közös fenntartásban lévő pélyi óvodára és iskolára 170 millió forint összegű támogatást ítélt meg az irányító hatóság.

A támogatási szerződés  megkötése után, még ebben az évben megindulhatnak a kivitelezési munkálatok.A közel 180 millió forintos beruházás keretében az iskola és óvoda felújítására kerül sor. Az óvodában új szigetelést kap a lapostető, új nyílászárók kerülnek beépítésre és megújul a vizesblokk, a csoportszobák és az öltözők is. Az iskola főépülete egy tanteremmel bővül, így a szükségtantermek felszámolása után, mind a nyolc évfolyam ugyanabban  épületben kap majd helyet.

A régi épületszárny teljes felújítása után egy melegítőkonyha és ebédlő kerül kialakításra, a hozzá kapcsolódó szociális helységekkel együtt, amelynek köszönhetően több osztályt lehet majd egyszerre ebédeltetni.Az épületek felújításán és teljeskörű akadálymentesítésén túl, az oktatást-nevelést segítő eszközök beszerzésére és játszóudvar kialakítására is sor kerül.
http://web.pr.hu/csetebalazs/tagintezmeny.php