palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Uniós támogatásból újult meg a hajdúszoboszlói Apollo Termál Hotel

Ünnepélyes keretek között adták át a megújult négy csillagos Apollo termál Hotelt. Az első Nemzeti Fejlesztési Terv keretében közel 280 millió forint uniós támogatásból 44 szobával bővítették a szállodát, ami ezután 222 fő befogadására képes, gyógy-szolgáltatásokat és wellness központot is magában foglaló modern gyógyszállóként működhet Hajdúszoboszlón. A projekt keretében, 276 351 672 Ft uniós támogatásból a meglévő 30 szobás négy csillagos hotel 43 szobával való bővítése és ezzel egy 222 fő befogadására alkalmas modern gyógyszálló kialakítása valósult meg wellness központtal és teljes körű gyógyszolgáltatásokkal. A támogatott turisztikai vonzerő emelése kapcsán 43 embernek biztosítanak új munkahelyeket.

A hotel működtetői 2005 augusztusában nyújtották be pályázatukat az NFT I. 1.2-es intézkedésére, ami a meglévő szálláshelyek kapacitásnövelését és minőségének fejlesztését, a szállásokon kínált szolgáltatások bővítését támogatta. A sikeres pályázat kivitelezése 2006 tavaszán kezdődött meg. A projekt célja kettős volt, egyrészt új szolgáltatásokkal, kikapcsolódási lehetőségekkel bővíteni a kínálatot, másrészt növelni a szálláskapacitást és ezzel párhuzamosan felújítania az épületeket és azok környékét. A szálloda fejlesztése mellett egy komplex gyógyászati szolgáltatásokat nyújtó centrum is kialakításra került, ahol kiemelt figyelmet kapnak a kisgyermekkel érkezők, valamint akadálymentesítés keretében a mozgáskorlátozottak is.

Az 1091 méter mélységből feltörő, különleges 73°C hőmérsékletű termálvíz mellett, ami gyógyír az izületi gyulladásokra, a gerinc különféle gyulladásos megbetegedéseire, idegfájdalmakra és ideggyulladásokra, a bénulásokra, sportsérülésekre, a telek parkosított kertje és árnyas fái kiváló lehetőséget kínálnak a pihenésre is.
(VATI)