palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Útfelújítások Nógrádban uniós támogatással

umft pályázatA műszaki átadás fázisába ért az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében, Európai Uniós társfinanszírozással megvalósuló nógrád megyei útfelújítások első projektje.

A csaknem 668 millió forintos ráfordítással megvalósuló munkálatokban összesen 24 kilométer utat újítottak fel. Az európai színvonalú utak közvetlenül tízezer, az átmenő forgalmat is beleszámítva húszezer fő számára könnyítik meg a mindennapi közlekedést. A leghosszabb projektelem, a nógrádmegyeri bekötőút 16 kilométer hosszúságú szakaszának teljes felújítása javítja a kapcsolatot a 22-es számú Rétság-Salgótarján főúttal, valamint közvetve a 21-es számú Hatvan-Somoskőújfalu főúttal, illetve azon keresztül az M3-as autópályával.

A lucfalvai, a márkházi és a szilaspogonyi bekötőút felújítása elsősorban a kistelepüléseken lakók mindennapi közlekedési igényeit elégíti ki. A Salgótarján-Zabar összekötő út egyik szakaszának felújítása része a Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe átvezető útvonal közlekedését javító beavatkozásoknak. Ezen az úton érhető el Salgótarján felől a legrövidebb idő alatt Ózd és Miskolc. A Cered-országhatár bekötőút jelentősége és forgalma a schengeni határövezethez kapcsolódást követően növekedett meg: Heves megyéből, Pétervására térségéből ezen az úton közelíthető meg a legrövidebben Losonc városa.
(VG)