palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Üzenj a világnak – a biológiai sokféleség jegyében!-képeslapterv pályázat általános és középiskolás diákoknak

biológiai sokféleség pályázata Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a Föld Napja Alapítvánnyal közösen a Biológiai Sokféleség Világnapja alkalmából „Üzenj a világnak – a biológiai sokféleség jegyében!” címmel pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára.


Az élővilág változatossága, az élőlények között fellelhető számtalan kapcsolat és finom összefüggés nélkülözhetetlen a természet működéséhez. Ez a bámulatos sokféleség teszi lehetővé, hogy van tiszta ivóvizünk, zamatos gyümölcsünk, friss kenyerünk, virágzó rétünk, madárdalos erdőnk és friss levegőnk. Az emberiség azonban egyre több visszafordíthatatlan változást okoz környezetében, ezáltal csökkenti az élővilág sokféleségét, amivel saját létét is veszélyezteti. Ideje átgondolnunk, hogy földünk tartalékait végérvényesen elpazaroljuk-e, vagy jövőnk biztosítása érdekében azokat ésszerűen, fenntartható módon használjuk.  A jövő esztendőt, 2010-et az ENSZ a biológiai sokféleség világévének nyilvánította. A világ minden pontján így próbálja rádöbbenteni a döntéshozókat és a lakosságot arra, hogy az élővilág sokszínűségének védelme nem pusztán erkölcsi kötelességünk, hanem az emberiség fennmaradásának érdekében egyben mindannyiunk felelőssége is.   Mutassuk meg közösen, hogy miért fontos az élővilág sokszínűsége! Segítsd megtervezni a biológiai sokféleség világévének képeslapját! Mutasd be, írd le, rajzold meg a mellékelt képeslapsablonon minél változatosabban, hogy számodra miért fontos a földi élet, az élővilág sokszínűségének megőrzése!

Pályázati jelentkezés:
A képeslapterveket 2009. október 21-ig
, a Földünkért Világnappal bezárólag kell eljuttatnod az alábbi címek egyikére:

  • Föld Napja Alapítvány (1519 Budapest, Pf. 411), vagy
  • biodiv@mail.kvvm.hu

A képeslaptervre kérjük írd rá a neved, életkorod, lakcímed, telefonszámod és ha van, az e-mail címed! A szakmai zsűri által kiválasztott legszebb alkotások jutalomban részesülnek. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a legötletesebb és legszebb képeslaptervek alapján fogja elkészíteni a biológiai sokféleség világévi hivatalos képeslapját!
A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a biodiv@mail.kvvm.hu címen vagy a (06-1) 395-68-57 telefonszámon lehet.

Letölthető dokumentum:

pályázati kiírás és képeslapsablon

Forrás: KVVM