palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

V. Milvus Nemzetközi Természetfotó pályázat

V. „Milvus” Nemzetközi Természetfotó pályázat. Nyilvános nemzetközi természetfotó pályázat hivatásos és amatőr fotósok számára. A fotósok a világ bármely részéről egyaránt nevezhetnek, digitálisan készített felvételekkel.

Természetfotók
1.  A kategória – Vadon élő állatok
Bármilyen természetfotó, ami állatot/állatokat ábrázol természetes környezetében (egész alak, csoport, portré, gerinctelen, hal, kétéltű, hüllő, madár, emlős, stb.)
2.  B kategória – Nyílt 
Bármilyen természetfotó, amin nincsenek állatok (tájkép, növény, gomba, makró stb.)
Zsűri
Tamás András AFIAP – fotóművész – zsűri elnök
Kerekes István EFIAP/p – fotóművész és természetfotós
Dan Dinu AFIAP – természetfotós
A verseny ügyintézője: Papp Judith.
Kérdéseiket a photocompetition@milvus.ro email címen tehetik fel.
Pályázataikat a Romania, 540620 Târgu Mureş, OP3 CP39 postai címre VAGY a photocompetition@milvus.ro címre várjuk.
A fotópályázat oldala: http://milvus.ro
Beküldési határidő:  2013 július 31
Zsűrizés: 2013 augusztus 17
Facebook-os szavazás:  2013 szeptember 1–30
Eredményhirdetés email-ben:    2013 október 1-6
A beérkezett pályamunkák válogatott anyagából – díjazott és megjelentetésre érdemesnek ítélt fotók – kiállítást szervezünk 2013 novemberében, a marosvásárhelyi Mures Mall kiállító termében (Románia).
A zsűri által legjobbnak ítélt fotó a verseny Nagydíját kapja:
 • „Milvus” Trófea, oklevél és 500 euró
Mindkét kategóriában I – II – III díjat osztunk ki: 
 • I díj:    oklevél, 200 euró
 • II díj:   oklevél, 100 euró
 • III díj:   oklevél és a Photosetup által felajánlott jutalomcsomag (Kata C-56  fotós oldaltáska, 58 euró értékben)
 • Közönségdíj: (facebook-os szavazás alapján) oklevél és a Milvus csoport által felajánlott jutalomcsomag
 • Különdíj: a legjobb romániai fotósnak oklevél és a Photosetup által felajánlott jutalom (Membership Card Discount VIP)
Letölthető dokumentumok
A romániai természetfotósok biztatására, a Photosetup felajánl minden romániai fotós számára egy jutalmat (Membership Card Discount VALUE).
A pályázat nyilvános. Hivatásos és amatőr fotósok is, a világ bármely részéről egyaránt nevezhetnek, digitálisan készített felvételekkel. Etikai követelmény, hogy a beküldött felvételeknek természetes körülmények között kell készülniük. Az ábrázolt állat vagy növényfajok vadon élő példányok legyenek a természetes környezetükben. A felvételek készítése közben az állatokat vagy akár az élőhelyet sem szabad zavarni.
A pályázaton minden versenyző kategóriánként maximum 4 képpel indulhat.
A fotók CD-n vagy emailben (photocompetition@milvus.ro) nevezhetők JPEG formátumban. A pályaművek elnevezése mindkét kategóriában 1-től 4-ig történjen, és azonos legyen a pontosan kitöltött Nevezési űrlappal (Entry Form). A beküldött fényképek címét csak a Nevezési űrlapon kell feltüntetni.
A fotók mérete: pályázni az eredeti képről készített, kisméretű (hosszabbik oldal max.: 1024 pixel, 300dpi-s felbontású, maximum 1MB nagyságú), JPEG formátumú képekkel lehet.
A díjazott és kiállításra beválogatott munkákat a szervezők utólag, nagy felbontásban is bekérik (email-ben) a versenyzőktől, amelyek 30/40 cm-es méretben kinyomtatva kerülnek kiállításra. Bizonyos javítások megengedettek. A korrekció állhat a teljes képre vonatkozó kismértékű digitális módosításokból: a szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast) beállításából, összhatásban azonban természetesnek kell maradniuk. Megengedett az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítása: karc, a fényérzékelőre tapadt por hagyta nyom. A kép egyes részeinek módosítása, illetve retusálása nem megengedett!
Nevezni szigorúan csak Nevezési űrlappal (Entry form) lehet, mely letölthető a www.milvus.ro oldaláról, melyet:
 • a fotókkal együtt e-mailen a photocompetition@milvus.ro címre kell beküldeni vagy
 • a CD–vel együtt lehet postázni az egyesület postafiókos címére (Románia, 540620- Tg.Mures, O.P.3, C.P.39).
A pályázók CD –it a kiírók a zsűrizést követő 2 héten belül megsemmisítik.
A Milvus Csoport fő célkitűzései közé tartozik a természetvédelem és a fenntarthatóság, ezért javasoljuk a digitális megoldások és technikák használatát (internetes honlap/e-mail CD illetve nyomtatott anyag helyett).
A nevezési díj egy kategóriában 10 euró, két kategóriában 15 euró, melyet:
 • postai úton a CD-vel és Nevezési űrlappal együtt borítékban kell elküldeni vagy
 • Paypal fizetési rendszert használva lehet kifizetni a photocompetition@milvus.ro címre vagy
 • banki átutalással a következő bankszámlára: Milvus Group, Tg.Mures, Romania; Bank neve: ING Bank N.V. Amsterdam, suc. Bucuresti; Számlaszám: RO 12 INGB 0000 9999 0170 3336   – RON RO 03 INGB 0000 9999 0179 9043  – EUR; Bank SWIFT kódja: INGBROBU
A beküldött anyagot a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, de az esetleges sérülésekért, hiányosságokért felelősséget nem vállalnak.