palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Vállfa Feszt – Pályázat

Pályázat fenntartható és ‘konceptuális’ ruhadarabok tervezésére és bemutatására.

A Vállfa Projekt nevű esemény-sorozat középpontjában az etikus és fenntartható divat áll. Az eseményeket az évszakhoz igazítva ingyenes ruhacsere események, workshopok és beszélgetések teszik tartalmassá.
A tavaszi ruhacsere eseményre, egy fesztivál jellegű bemutató készülődik, amelyben a fenntarthatóság mellett a divat konceptuális, (kritikai) üzenetvivő szerepe is kiemelt szerephez jut majd. A bemutatóra szabadtéren, a Práter utca 63. szám alatt található közösségi térrel szemben, a Molnár Ferenc téren kerül sor 2023. június 10-én, délután/este.
A bemutatón amellett, hogy működő, sikeres márkákat sorakoznak fel, megjelenési, bemutatkozási lehetőség nyílik, olyan fiatal tervezők számára is, akik szívesen megmutatnák alkotásaikat a nyilvánosság előtt. Minden beküldött pályamű számára biztosítva lesz a kifutón való megjelenés; a helyszínen profi fotós fogja dokumentálni az elkészült alkotásokat.
A pályázati kiírásra a következő két kategóriában lehet jelentkezni:
➡ Recycling & upcycling: Anyagfelhasználás tekintetében a benyújtott alkotások másodkézből származó ruhadarabok, illetve textíliák felhasználásával vagy anyagmaradékokból kell, hogy elkészüljenek. A cél a visszaforgatás, az anyagok körforgásban tartása és újragondolása.
➡ Konceptuális divat: Ebben a kategóriában a hangsúly a divat üzenetközvetítő szerepére kerül. Olyan alkotásokat várnak, amelyek vizuálisan igyekeznek megjeleníteni egy jól körülhatárolható üzenetet (például: valahová tartozás, társadalomkritika, stb.).
Részvételi feltételek:
A Vállfa Feszt felhívására olyan személyek jelentkezését várják, akik:
👤 16-35 éves kor közöttiek,
👤 divattervezést tanulnak vagy pályakezdők, akik már befejezték a tanulmányaikat,
👤 nem tanulják vagy tanulták a ruhatervezést, de aktívak ezen a területen.
A jelentkezés feltételei:
A pályázatokat önállóan, illetve csapatban is lehetőség van benyújtani. Egy pályázó (abban az esetben is, ha egy csapat pályázik) pályázhat több ruhával/öltözékkel, de csak egy benyújtott pályamunkával nyerhet.
Jelentkezési határidő: 2023. április 30. éjfél
Mivel lehet pályázni?
👗 csak ruhával (egy teljes öltözékkel/szettel), önmagában egyetlen kiegészítő (pl.: táska, cipő) nem elegendő a pályázáshoz
Mit kell beküldeni a jelentkezési határidőig?
📌 személyes adatokat: név, születési dátum, elérhetőségeket: telefonszám, e-mail cím
📌 rövid bemutatkozást, önéletrajzot (csapatban pályázás esetén: csapat bemutatása)
📌 a már elkészített/megvarrt ruháról/öltözékről egy vagy több fotót várunk, amelyeken a ruha/öltözék jól látszik
📌 a benyújtott pályamű szöveges leírását, történetét, üzenetét (maximum 500 szóban)
Díjazás:
Kategóriánként a legjobb pályamű benyújtója 150 000 Ft díjazásban részesül. A pályamunkák közül szakmai zsűri fogja kiválasztani a legjobb kreációkat. Az eredményhirdetésre a divatbemutatót követően kerül sor.
A bemutatóról:
🌼 A tervezők maguk is végig vonulhatnak a kifutón, de modellel is bemutathatják munkájukat. Azok számára, akik nem tudják egyik opciót sem megvalósítani, igyekszünk önkéntes modelleket toborozni. Az erre vonatkozó igényeket kérjük a jelentkezés során leadni.
🌼 Öltözésre (és mosdóhasználatra) a Práter utca 63. szám alatti közösségi térben lesz lehetőség.
🌼 Az elkészült öltözékeket személyesen lehet leadni szintén ezen a címen a divatbemutatót megelőző hét két napján: június 7-én és június 8-án. Nem budapesti pályázóink abban az esetben, ha nem tudják megoldani a pályamunkák bemutatót megelőző leadását, benyújthatják munkájukat a június 10-i rendezvény napján is. Ebben az esetben kérjük a pályamunka leadásakor ezt mindenképpen jelezzétek felénk.
Benyújtás módja:
A teljes pályázati anyagot PDF formátumban várjuk (lásd: ‘Mit kell beküldeni a jelentkezési határidőig?’) a lehetosegektere@gmail.com címre. A levél tárgya legyen: Vállfa Feszt – ‘választott kategória megnevezése’.