palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Versek városa képekben-Játékos városom rajzpályázat

pecs2010A Pécsi Ifjúsági Központ rajzpályázata általános- és középiskolás diákok számára. A Fiatalok Fővárosa programsorozatunk keretében két korcsoportban meghirdetett rajzpályázat célja, hogy kicsikkel és nagyokkal egyaránt átélhetővé tegyük a „pécsiség” élményét az Európa Kulturális Fővárosa év kezdetén. A kicsik számára a megújuló városhoz kötődő játékos élményeket, a nagyok számára Pécs irodalmi hagyományainak megismerését helyezzük előtérbe, a képzőművészeti alkotás eszközével.

1. Versek városa képekben

Pécsi tematikájú versek illusztrációs rajzpályázata

Korosztály: a pályázatot a középiskolák és az általános iskolák 7-8. osztálya számára hirdetjük.

A pályázat célja: Célunk a pécsi költők város ihlette verseinek megismertetése és megszerettetése a versillusztrációk készítése révén. A versekkel való ismerkedés egyfajta időutazást is jelent a régi Pécs és a fejlődő nagyváros színtereinek világában. Az illusztrációs feladattal a fiatalok képzeletét is szeretnénk megmozgatni, hiszen lehetőségük nyílhat saját város-élményeiket gazdagítani és összhangba emelni a versek motívumaival és hangulataival.

Pályázni lehet  50×70 cm-es fehér vagy szürke színű paszpartuval ellátott, szabadon választott technikával készült képekkel.
Minden pályázó maximum 2 pályaművel pályázhat.

Azokat a pályaműveket, melyek nem felelnek meg a fenti követelményeknek, nem áll módunkban elfogadni.

Az általunk javasolt Pécs témájú versek intézményünk honlapjáról (www.ihpecs.hu) a pályázat mellett letölthetőek. Illusztrációkat a megadott versek egyikére, illetve szabadon választott költők pécsi témájú verseire várunk. A versek szerzőjét és címét minden estben kérjük feltüntetni a rajzlap hátoldalán.

A rajzlapok hátán a következő adatokat kell feltüntetni: Pályázó neve, osztálya, iskola neve, rajztanár neve és elérhetősége, az illusztrált mű szerzője, címe.

Díjazás: oklevél, belépők 2010-ben megvalósuló kulturális rendezvényekre, ill. tárgynyeremények.
A pályázat határideje: A pályázatokat 2010. február 8-áig kérjük benyújtani a Szivárvány Gyermekház (Pécs, Veress Endre u.6., 7633) címére.


2. Játékos városom –
Élmények az új pécsi köztereken és játszótereken

Korosztály:
A pályázatot az általános iskolák 1-6. osztályosai számára hirdetjük.

A pályázat célja:
A helyi – városi és városrészi – gyökerek erősítésére a kisebb korosztály számára a közösségi játékok – és a játszóterek – nyújthatnak kiváló lehetőséget. Szinte minden pécsi általános iskola közelében található egy EKF projekt keretében megújult köztér, e terek „belakását” szeretnénk még élményszerűbbé tenni e pályázat segítségével.

Pályázni lehet 50×70 cm-es fehér vagy szürke színű paszpartuval ellátott, szabadon választott technikával készült képekkel. Minden pályázó maximum 2 pályaművel pályázhat.

Azokat a pályaműveket, melyek nem felelnek meg a fenti követelményeknek, nem áll módunkban elfogadni.

A rajzlapok hátán a következő adatokat kell feltüntetni: Pályázó neve, osztálya, iskola neve, rajztanár neve és elérhetősége, a megörökített köztér vagy játszótér neve.

Díjazás: oklevél és tárgynyeremények.

A pályázat határideje: A pályázatokat 2010. február 8-áig kérjük benyújtani a Szivárvány Gyermekház (Pécs, Veress Endre u.6., 7633) címére.

Forrás: http://www.pecs2010.hu