palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

VI. Roma Élet dokumentumfilm pályázat

A pályázati felhívás elsősorban amatőr dokumentumfilmeseknek, továbbá a városi televíziók, kábeltévék munkatársainak, és az országos tévé csatornák filmeseihez, filmes szakembereket képző intézményekhez, és dokumentumfilmes alkotóműhelyekhez szól.

Kérjük Önöket, küldjék el azokat a filmjeiket, melyek a cigányság életének eseményével foglalkoznak: örömével, bánatával, konfliktusaival, beilleszkedési zavaraival, sikereivel, kudarcaival, munkaproblémáival, alkotásaival. A filmek mindenképpen dokumentum-jellegűek legyenek (tehát ne játékfilmek). Időtartamuk legalább 4-5 perces és legfeljebb 15-20 perces legyen, és készítési évük 2009 vagy az utáni legyen. A nemzetközi zsűri előválogatása után kerülnek be a filmek a versenyprogramba, ahol a

20 legjobb film Emléklapot kap. Az öt legjobb filmet fődíjjal jutalmazzuk, emellett a fődíjas alkotások automatikusan részt vesznek a következő, 2014. évi fesztiválon. A zsűri értékelésében elsődleges szempont nem a művészeti tartalom, hanem inkább a valóság hűséges megjelenítése és a tanulságok. (Feltétel, hogy a film ne legyen 5 évnél régebbi!)

Egy alkotóműhely több filmet is nevezhet. Szeretnénk, ha minél több alkotóműhely, minél több filmmel pályázna.

 A díjazás kategóriái:

  1. Országos TV csatorna, illetve annak munkatársai által készített rövidfilmek
  2. Regionális, városi, kerületi TV csatornák, illetve annak munkatársai által készített rövidfilmek
  3. Amatőr alkotóműhelyek, alkotók által készített rövidfilmek
  4. Határon túli magyar alkotók által készített rövidfilmek
  5. Külföldi alkotók által készített rövidfilmek

Nevezési díj: nincs

Letölthető dokumentumok

Pályázati kiírás

Nevezési lap

A jelentkezési lapok beküldési határideje: 2013. május 10.

Az alkotások beküldésének határideje: 2013. május 15.

A jelentkezési lapokat a romalife.docfilms@gmail.com email címre várjuk. Egynél több alkotás nevezése esetén mindegyikhez külön jelentkezési lapot kell kitölteni.

Az alkotásokat:

  • Digitális formátumban, DVD minőségben;
  • Alkotásonként külön lemezre írva; filmenként 2 példányban várjuk a következő postacímre: 1431 Budapest, PF:117

A VI. Roma Life – Közép-európai Dokumentumfilm Fesztivál Díjátadójára 2013. június 1-én (szombaton) kerül sor Budapesten. A gálán a nyertes filmek is levetítésre kerülnek. A rendezvényen való részvétel mindenki számára ingyenes és média-nyilvános.