palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

VII. Polák Margit hímzéspályázat

hímzés pályázatA Vajdasági Magyar Folklórközpont pályázatot hirdet lakástextil és viselet témában. A pályázat célja elsősorban e vidék, továbbá a Kárpát-medence hagyományos magyar, népi-paraszti hímzés mintakincsének felkutatása, feldolgozása, továbbéltetése és bemutatkozási lehetőség biztosítása a Bácska, a Bánát, a Szerémség területén népi hímzéssel foglalkozók számára. A pályamunkák (melyek kizárólag használati tárgyak lehetnek) elkészítői a hagyományos magyar népművészetből merítsenek alkotásaikhoz, melyek prezentálják a táji sajátosságokat, és a továbbélés tendenciáit.

Elfogadják továbbá az egyházi textíliákra jellemző úri hímzéssel készített pályamunkákat is.

A pályázaton bárki részt vehet, egyéni alkotók és csoportok is. Mindenképpen számítanak azokra az alkotókra, akik részt vettek a hazai és magyarországi népművészeti kézműves táborok munkájában.

Pályázni maximum öt, még nem zsűrizett, új darabbal, ill. több darabból álló együttessel lehet. A pályázat lebonyolításának rendje szerint előzsűrizés után, a szakzsűri által elfogadott pályamunkák kerülnek bemutatásra.

A három legkiválóbb alkotás díjazásban részesül.

A pályázati anyagot postán a VMF címére (24000 Szabadka, Dózsa György u. 17.) kell elküldeni, illetve személyesen minden kedden délután három és este hat között lehet átadni.

Beküldési határidő: 2010. április 5.

A kiállítás megnyitójának időpontja: 2010. április 24.

A részvétel benevezési díja személyenként (nem darabonként), 350 dinár (folyószámla szám: 355 – 1043344 – 92). A befizetést igazoló lapot szükséges bemutatni.

További információ
kérhető a 024/530-866-os telefonszámon vagya 063/8 658 661 és 063 8 423 797-es mobilszámon.

Honlap: http://www.vmmi.org

Forrás: Vajdasági Magyar Művelődési Intézet