palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Világváltás „párbeszéd” pályázat

A Budapest Klub és a VilágVÁLTÁS: A Fenntarthatóság Forrása eseménysorozat közös alkotói pályázatot hirdetnek az alábbiak szerint:
Téma: a párbeszéd
Cím: kötetlen
Műfaj: novella, irodalmi vagy tudományos esszé, fotó, kötetlen írásmű

Terjedelem és prezentáció: írásművek esetében maximum 20 A4-es géppel írott oldal (12-es betűméret, normál sorköz és margók), doc vagy docx formátumban. Fotó: jpg formátum, felbontás digitális fényképezővel: minimum 3,3 megapixel (1250×2640). Nyomtatott kép esetén min. 600 dpi szkenneléssel.  Mindegyik esetben az info@vilagvaltas.hu e-mail címre várjuk a digitális anyagokat, a tárgyban a „Párbeszéd” megjelöléssel.

A pályázaton – képzettségtől függetlenül – bárki részt vehet az alábbi kategóriák szerint:

 • 1. kategória: középfokú oktatásban résztvevők (első képesítőig vagy érettségiig)
 • 2. kategória: felsőfokú oktatásban résztvevők (első diplomáig)
 • 3. kategória: egyéb felnőttek (18 éves kortól, felső korhatár nélkül)

A pályázatra jelentkezhetnek a világ bármely részéről, írásmű esetén magyar nyelven.

Egy versenyző több kategóriában is nevezhet és több alkotással is részt vehet a versenyen, valamint csoportok is nevezhetnek.

A beküldött pályaművek felhasználásának, publikálásának joga a pályázat kiíróira száll át, a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett.

A pályázat nyílt, a részvétel díjtalan.

A pályázótól mindegyik kategóriában azt várjuk, hogy a párbeszéd valamely (bármely) aspektusát saját látásmódjával, önálló és egyedi módon dolgozza fel, jelenítse meg, pl. mint kommunikációt, cselekvést, jelenséget, fogalmat, társadalmi eszközt, pszichológiai vagy filozófiai fogalmat stb., úgy, ahogyan az a pályázó számára leginkább karakterisztikus és megközelíthető.

A pályázat célja, hogy felhívjuk az egyének és a társadalom figyelmét a párbeszéd alapvető fontosságára és sokszínűségére. Párbeszéd nem csak egyének között, és nem csak szavakkal történhet. A párbeszédet elsősorban egymás közötti és jövőbe vezető „hídnak” tekintjük, olyan eszköznek, amely lehetővé teszi a különböző egyének, csoportok kölcsönös elfogadását, megbecsülését és az együttműködést. Pályázati kiírásunkkal a párbeszédnek ezen jövőt segítő aspektusait, funkcióit, lehetőségeit keressük.

Az elbírálás szempontjai:

 • kreatív, ötletes, egyedi
 • a választott műfaj alapvető szabályait betartja
 • érthető, befogadható, előremutató
 • új megvilágítást ad vagy új információt mutat be
 • színvonalas, hatékony kivitel (megfogalmazás, stílus, kifejező erő)
 • releváns társadalmi üzenetet, aktuális meglátást közvetít

Zsűri:
Zsűri elnök: Prof. Dr. László Ervin filozófus, jövőkutató

A zsűri a döntését írásban röviden indokolja, melyet a www.vilagvaltas.hu oldalon közlünk. A döntés ellen fellebbezési lehetőség nincs. A nyertesek nevét, valamint a 30 legjobb pályamunkát megjelentetjük a honlapunkon.

Eredményhirdetés és díjátadás:

„VilágVÁLTÁS – Worldshift for Sustainability, A Párbeszéd Ünnepe” konferencia (www.vilagvaltas.hu/program)

Budapest, Millenáris Teátrum,

2012. 12. 29. 16:00h: A díjakat és az okleveleket Prof. Dr. László Ervin adja át, Bogányi Gergely zongoraestje előtt.

Az internetre a kihirdetett eredmény december 30-án kerül fel, a legjobb 30 pályamunka pedig 2013. január 2-án.

Díjazás:

Mindhárom kategóriában a legszínvonalasabb pályamunkákat pénz-jutalomban részesítjük, emellett megjelenítjük a VilágVÁLTÁS honlapján, valamint média-partnereink internetes felszínén. A jutalom fő értéke nem a pénz, hanem a neves zsűritagok értékelése, ajánlása és a rendezvény által nyújtott publicitás. A legjobb 30 pályamunkát az internetes megjelenítés mellett nyomtatott formában a konferencia helyszínén is megtalálhatják majd a jelenlévők, az első helyezett írásműveket pedig programfüzetünkhöz csatoltan a konferencia résztvevőinek is átadjuk.

Kategóriánként 3 helyezett pénz-díjazására kerül sor:

1 – 2. kategória:

 1. helyezett: 40 000 Ft.
 2. helyezett: 20 000 Ft.
 3. helyezett: 10 000 Ft.

3. kategória:

 1. helyezett: 60 000 Ft.
 2. helyezett: 40 000 Ft.
 3. helyezett: 20 000 Ft.

A beküldött pályázatok előoldalán kérjük feltüntetni: pályázat címe, név, születési dátum, elérhetőségek (e-mail, mobil telefon), oktatási intézmény, szak/tagozat, iskolai végzettség, foglalkozás, valamint a pályázati részvétel pár mondatos indoklása.

Beküldési határidő: 2012. december 18.

Határidőn túl érkező pályázatokat nem veszünk figyelembe. Esetlegesen elkallódott, megsérült vagy megsemmisült pályamunkákért a pályázat kiírója nem vállal felelősséget. A pályamunkákat a fentiekben jelzett módon használjuk fel, Ezen túlmenően nem őrizzük és nem juttatjuk vissza a pályázónak.

Információ:

Reök Miklós
Tel.: 0630 3671576
info@vilagvaltas.hu

Forrás: http://www.vilagvaltas.hu/palyazati-felhivas/