palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Visegrád Ösztöndíj az OSA Archivumban

osa pályázat(Közép)-Európa közelmúltja történelmi összefüggéseinek mélyebb és alaposabb feltárása érdekében a Nemzetközi Visegrád Alapítvány 10 kutatói ösztöndíjat ajánl fel a budapesti Közép-európai Egyetem OSA Archivumában kutatók számára, akik az Archivum anyagának felhasználásával az Alapítvány és az Archívum által megjelölt témakörökben végeznek kutatómunkát.

A legfeljebb két hónapos archivumi kutatói ösztöndíjra, mely 2,000 euro értékben fedezi utazási és megélhetési költségeiket, kutatók, művészek és újságírók pályázhatnak.

A pályázatok témája szabadon választható, azonban a 2010-2011-es tanévben a következő két témakörben benyújtott pályázatok előnyt élveznek:

  1. A második világháború és/vagy az ezt követő háborúk megjelenítése és értelmezése
  2. A történetírás/történelmi leírás és a propaganda összetett viszonyrendszerének feltárása

A sikeres pályázók kutatómunkát végeznek, ezt bemutatják a Közép-európai Egyetemen a Visegrád Alapítvány Ösztöndíjprogram előadás sorozat keretében és az ösztöndíj időszak lejártakor részletes beszámolót nyújtanak be (szöveges vagy audi-vizális formátumban), amely felkerül az OSA/Visegrád Alapítvány honlapjára.

Az elsősorban, de nem kizárólagosan a V4 országokból származó pályázók lehetnek kutatók, diákok, akik első diplomájuk megszerzése után kutatómunkát végeznek, művészek, újságírók, a tudományos élet egyéb szereplői, akiknek további kutatásaihoz nélkülözhetetlen az OSA Archivum gyűjteménye.

A pályázat menete:

Kérjük a pélyázókat, hogy az alábbiakban felsorolt anyagokat juttassák el az Archívumba:

  1. Jelentkezési levél angol nyelven (kérjük, jelölje meg a választott kutatási időszak hosszát és kezdési-befejezési idejét).
  2. Kutatási terv/leírás angolul (kb 800 szó: az OSA Archivum gyűjteménye és a pályázó kutatási területe közötti összefüggés leírása, a papír alapú vagy audio-vizális alapú kutatás eredményeinek majdani felhasználása, stb).
  3. Önéletrajz
  4. Két ajánló neve és címe

A jelentkezési levelet, a kutatási leírást-tervet, az önéletrajzot és az ajánlók nevét és címét kérjük e-mailben juttassák el Gádoros Katalinhoz ( gadoros @ceu.hu )

A kutatási ösztöndíj pályázatok beküldése nincsen határidőhöz kötve. A pályázatokat a beérkezés sorrendjében a Bíráló Bizottság bírálja el, mely évente négyszer ül össze. A döntésről a pályázat beérkezése után legfeljebb három hónappal küldünk értesítést.

Web: www.osaarchivum.org