palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

XIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat

A FIABCI a legnagyobb nemzetközi ingatlanszakmai szövetség, melynek fő célja, hogy a szakmát elméletben és gyakorlatban is fejlessze, nemzetközi szinten mutassa be az ingatlanfejlesztési eredményeket és megismertesse egymással az ingatlanokkal foglalkozó szakembereket.  A FIABCI Magyar Tagozata az  idén tizenharmadik alkalommal hirdeti meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

Részvételi feltételek: Nevezni lehet minden olyan épületet, vagy épületegyüttest, amely vagy 2010. december 31. előtt kapta meg a használatbavételi engedélyt, vagy első bérlője, illetve felhasználója 2010. december 31. előtt birtokba vette az egész épületet (illetve annak egy részét).

A nívódíj pályázatra az adott ingatlan fejlesztésében résztvevő szervezet, vagy személy nevezheti be az alkotást (a beruházó, a tervező, a kivitelező, az ingatlanközvetítő, a megrendelő, vagy más szervezet, amely az épület létrehozásában  aktív szerepet játszott).

A pályázatra 2011. október 24.-ig lehet jelentkezni, a pályázati anyagokat 2011. október 31.-ig kell eljuttatni a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat szervezője, a Magyar Ingatlanszövetség címére.  (1024. Budapest, Margit krt 43.-45.)

A nevezésnek nem feltétele a FIABCI tagság!

A pályázatra jelentkezni a kitöltött jelentkezési lap és a részvételi díj átutalását igazoló bizonylat másolatának megküldésével lehet.

A részvételi díj  195.000 Ft + 25 % ÁFA, azaz összesen 243.750 Ft, melyet UniCredit Banknál vezetett Magyar Ingatlanszakmai Egyesület elnevezésű 10918001-00000416-03910004 számú számlára kell befizetni. A fenti összeg a pályázat anyagát bemutató kiadvány elkészíttetésének és  a magyar pályázat lebonyolításának költségeit foglalja magába. (Az ÁFA változása esetén a bruttó összeg a változásnak megfelelően módosul).

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat lebonyolításának menetrendje
Jelentkezési határidő 2011. október 24.
A pályázati anyagok beküldési határideje 2011. október 31.
Eredményhirdetés 2011. december

A pályázati anyagok

A benyújtandó anyag

Az épületet bemutató min 4, maximum 20 db fotó, PDF formában. A fotók között legalább 1 belső és 1 külső felvételre van szükség. Emellett a fotókon kívül az ingatlanfejlesztést ismertető maximum 3 oldal terjedelmű leírás magyar nyelven Word for Windows formátumban. Az anyagokat  két példányban vírusmentes CD–n kell beadni. A pályázati anyaghoz mellékletként elkülönítve további ismertetők csatolhatók.

Az ingatlanfejlesztés  rövid ismertetésének az alábbi adatokat kell tartalmaznia:

  • Beruházó, adatai (cégnév, cím, felelős személy, telefonszám, faxszám, e-mail)
  • Tervező, adatai (cégnév, cím, felelős személy, telefonszám, faxszám, e-mail)
  • Kivitelező adatai (cégnév, cím, felelős személy, telefonszám, faxszám, e-mail)
  • Fontosabb alvállalkozók adatai  (nem kötelező)
  • A létesítmény elnevezése, címe
  • Rövid leírás az épületről (méretek, jellemzők)

Az ingatlanfejlesztés ismertetése:

  • Előkészítési fázis
  • Fejlesztési és kivitelezési fázis. A kivitelezés kezdete és befejezése
  • Értékesítés és ingatlankezelés. Bérbeadottság az épület átadásakor és 2011. október 1.-én.
  • Közösségi érdekek és környezeti hatások

A magyar pályázat értékelése
A pályázatra benyújtott műveket nemzetközi zsűri értékeli, melynek elnöke Gönczi László a FIABCI Magyar Tagozatának elnöke. Tagjai az ingatlanfejlesztési szakma elismert képviselői, valamint a pályázatot támogató szakmai szervezetek által delegált szakemberek.

A pályázat díjazása 
A zsűri döntése alapján a legjobb három alkotás elnyeri a FIABCI magyarországi ingatlanfejlesztési nívódíjának I., II. illetve III. helyezését jelképező plakettet, jogosult a díj elnyerésének tényét és jelképét az épületen illetve a cég ismertető anyagaiban felhasználni. Ezen kívül a pályázatot támogató szervezetek által felajánlott külön díjakat is átvehetik az arra érdemes ingatlanfejlesztés képviselői.
A pályázók szavazatai alapján a legjobb pályamű a résztvevők különdíját kapja.

Eredményhirdetés: A pályázat eredményét a hagyományoknak megfelelően az összes benevezett pályaművet bemutató kiadványban mutatjuk be, melyet a díjkiosztó ünnepség keretében mutat be  a FIABCI Magyar Tagozata. A díjkiosztó ünnepség után a szervezők sajtótájékoztatót és fogadást tartanak.

FIABCI Prix d´exellence Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat
A párizsi székhelyű FIABCI – Nemzetközi Ingatlan Szövetség minden évben megrendezi a Prix d’exellence elnevezésű nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatát.  A kiíró minden támogatást megad a magyarországi pályázóknak a nemzetközi pályázaton való részvételhez.

A szervezési munka felelős vezetője Gönczi László, a FIABCI Magyar Tagozatának elnöke:
1126. Budapest, Szendrő utca 18/A
Tel/ Fax.: 2754-780
Mobil : 30-9311-099
E-mail: gonczil/kukac/t-online.hu 

A szervezés lebonyolítója Kispál Sándor a Magyar Ingatlanszövetség főtitkára.

Jelentkezés és bővebb információ:
Magyar Ingatlanszövetség
1024. Budapest, Margit krt 43.45.
Tel: 3360072; Fax: 3360073.
E-mail: kispal/kukac/maisz.hu

 

Forrás: http://www.maisz.hu/