palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Zene szemeimnek kreatív pályázat

zene szemeimnek pályázat2011-ben ünnepeljük Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját. Ez alkalomból a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága, a MATT pályázatot hirdet. Műfajbeli megkötés nincs, plakátokkal, emblémákkal, kiadványokkal, tipográfiai munkákkal és autonóm alkotásokkal egyaránt lehet nevezni!

A zene élménye általában közkincs. Minden ember számára átélhető élményt jelent. Saját ízlésünk szerinti preferenciáink egyéni és kollektív identitásunk része. A vizuális kódok, a képek elemei is úgy működnek, mint a zenében elrejtett vagy nyíltan kifejezett harmónia. Szemünk is keresi a számunkra sokat jelentő harmóniát vagy épp a különös izgalmat. Ahogy a zene válhatott kultúránk sokféle szereplője számára közös nevezővé, éppúgy összeköthet minket ezernyi különböző módon a képek „zenéje” is. Ha tudatosan keressük az élményt, a képekben is felcsendülhet a hang, amely „zene szemeinknek”.

Részvételi feltételek: A pályázaton 18. életévüket betöltött természetes személyek, illetve jogi személyek vehetnek részt. A pályázaton való részvétel ingyenes. Mód van csoportos pályázat benyújtására is, de egy pályázó csak egy csoportos pályázatban vehet részt. A pályázaton való részvétel egyben nyilatkozat is a pályázó részéről, hogy (1) a beadott alkotás saját munkája, és más szerzői, vagy személyiségi jogait nem érinti, illetve, hogy (2) a beadott művet az alkotó nem publikálja sem online, sem offline felületen a kiállítás időtartama előtt. A pályázaton való részvétel automatikusan a pályázati feltételek elfogadását jelenti. Jogorvoslatnak helye nincs.

Letölthető dokumentumok

pályázati kiírás
nevezési lap

Beadható művek: Minden olyan munkával részt lehet venni a pályázaton, amely képi és/vagy verbális utalással kötődik a zenéhez. Bármilyen tervezőgrafikai műfajban készült munkával lehet pályázni. Nyomtatott anyagokat várunk, printen, kiállítható állapotban, lehetőség szerint kasírozás nélkül. Méret 70 × 100 cm. Egy pályázó maximum 5 darab pályaművel nevezhet. Minden pályázati anyag mellé, CD-n vagy DVD-n mellékelni kell a beadott művek digitális reprodukcióit, A/4-es méretű, 300 dpi-s, CMYK tif vagy eps formátumban (nem pdf!), valamint a nevezési lap *-gal jelölt részeit rich text formátumban.

Pályázati anyagok beadása: Minden pályázati anyaghoz mellékelni kell egy nevezési lapot is. A nevezési lapot hiánytalanul kitöltve az alkotás hátoldalára kell ragasztani, úgy, hogy az a szállítás során ne válhasson le. A pályázati anyagokat munkanapokon 10-15 óra között, postán vagy személyesen lehet eljuttatni a MATT által megbízott stúdió irodájába.

Cím: Anagraphic, 1012 Budapest, Attila út 105.

A pályázati anyagokat gondosan becsomagolva kérjük leadni. A MATT a legnagyobb gonddal jár el az alkotások védelmében, de a szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállal. A csomagoláson kérjük jól láthatóan feltüntetni: „Zene szemeimnek”.

Pályázat elbírálása és a zsűri: A pályázati anyagokat a MATT által delegált szakmai zsűri fogja minősíteni. A zsűri által a legjobbnak ítélt munka alkotója a MATT szakmai díját veheti át. A legkiemelkedőbb 50 alkotásból nagyszabású kiállítás nyílik a Graphifest keretében, a Design Terminálban. A kiállításhoz kapcsolódóan a MATT katalógust jelentet meg a kiállítás anyagából. A zsűri tagjai: Palotai Gábor (Gabor Palotai Design) – a zsűri elnöke, Balla Dóra, Eln Ferenc, Gerendy Jenő, Gosztom András, Kádár Gergely és Kiss Zsombor Krisztián.

Kiállítás: A Zene szemeimnek című kiállítás 2011 novemberében nyílik a Design Terminálban (V. kerület, Erzsébet tér). A kiállítás megnyitója a Graphifest rendezvénysorozat részeként, az Aranyrajzszög kiállítással és díjátadással együtt kerül megrendezésre.

Szakmai előadások: A Graphifest keretén belül a MATT a kiállítás témájához kapcsolódóan szakmai előadásokat is rendez. Az előadások időpontjai és részletei később kerülnek a nyilvánosság elé. A részvétel ingyenes, az előadások magyar nyelven zajlanak.

A pályázati anyagok beadási határideje: 2011. szeptember 15. (csütörtök)

Bővebben: http://www.matt.org.hu/