palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Zöld Ifjú Penge kreatív alkotói pályázat

reklámzabálók pályázatA Reklámzabálók Éjszakája 2010-ben meghirdeti a „Zöld Ifjú Penge” kreatív alkotó versenyét, reklám- és rövidfilmek valamint poszterek, plakátok készítésére. Kiírók: Az Adeaters Média Kft., a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ), a WWF Magyarország. Téma: A 2010-es Zöld Ifjú Penge verseny központi témája: az Öko-e vagy?” kérdésre adandó válasz, azaz a környezettudatosság eszméjének és a fenntartható fejlődés fontosságának népszerűsítése.

Kategóriák:

FILM/VIDEO

1. Tetszőleges hazai vagy külföldi termék, szolgáltatás vagy szervezet népszerűsítését szolgáló reklámfilm, maximum 60 másodpercben. Az alábbi kategóriák közül legalább egyet kell választani:

 • Autóipar
 • Szórakoztató elektronika
 • FMCG
 • Telekommunikáció
 • Energetika
 • Kereskedelmi láncok
 • Szervezetek

A filmek tematikája és hangulata a zöldtudatosság, a fenntarthatóság és a környezet- és természetvédelem szellemiségét, vonzerejét valamint annak egyediségét kell tükröznie.

2. A környezettudatosság fontosságát kiemelő és azt népszerűsítő, társadalmi célú gondolatokat tartalmazó, másokat inspiráló és mozgósító rövidfilmek. (Ilyenek lehetnek: az energia- és nyersanyagforrások, az erőforrás-hatékonyság, a gazdasági paradigmaváltás, az klímaváltás, a környezetünk és a természet teherviselő képessége, a környezetipar, a környezettudatosság, a szelektív hulladékkezelés, a biodiverzitás megőrzése, a természeti erőforrások fenntartható kezelése, a fogyasztói magatartás, az oktatás és nevelés fontossága, a tudatos környezetvédelem, vagy a „zöld gazdaság” témáinak bemutatása.)

3. A környezet- és természetvédelem területén tevékenykedő („zöld”) szervezeteket, társulásokat, alapítványokat népszerűsítő TCR és/vagy goodwill filmek.

POSZTER/PRINT

1. Tetszőleges hazai vagy külföldi termék, szolgáltatás vagy szervezet népszerűsítését szolgáló poszter, plakát készítése. Az alábbi kategóriák közül legalább egyet kell választani:

 • Autóipar
 • Szórakoztató elektronika
 • FMCG
 • Telekommunikáció
 • Energetika
 • Kereskedelmi láncok
 • Szervezetek

A beérkező pályaművek tematikája és hangulata a zöldtudatosság, a fenntarthatóság és a környezetvédelem szellemiségét, vonzerejét valamint annak egyediségét kell tükröznie.

2. Egyéni látásmóddal készített poszter a hazai környezet- és természetvédelem népszerűsítésére, elsősorban mások gondolkodásmódjának megváltoztatására és figyelemfelkeltésre.

Az alkotás tükrözze az „ÖKO-E VAGY?” felfogás vonzerejét, szellemiségét, trendiségét!

Formátum:

Film/video: DV-AVI fájlformátumban, 720×576-os felbontásban és flv-ben

Mobil telefonnal készült anyagokat is elfogadunk, a megfelelő formátumba konvertálva. Maximum 2 perc hosszúságú, amennyiben maximum 5 részes sorozatról van szó.

Poszter/print:

Külterületi és beltéri megoldásokat egyaránt várunk. A jellemző, ill. a hagyományostól eltérő méretű tervek is beadhatóak. Fontos, hogy a nagyméretű alkotások esetében méretarányos kicsinyítést várunk.

Előírt formátum: pc-s tif 300 dpi, RGB és .jpg kiterjesztés.

A pályázók Integrált kampánnyal is nevezhetnek.

Az egyéni indulókon túl csapatok is indulhatnak (Maximum 5 fő)

Határidő: A kész alkotások leadása és a nevezés határideje: 2011. január 07. (péntek, 18:00 h).

A díjak átadására és az eredményhirdetésre a Reklámzabálók Éjszakáján kerül sor, 2011. január 29-én.

Zsűrizés:

A beérkező pályaműveket jeles hazai filmes és marketinges szakemberekből álló zsűri értékeli.

2011 januárjában a kiírási szempontoknak megfelelő pályamunkákat online nagyközönség szavazásra is bocsátjuk.

A zsűri elnöke: Sas István, filmrendező és reklámpszichológus

Az értékelés főbb szempontjai:

Az ötlet eredetisége (50%)

A környezettudatos szemlélet erősítésére vonatkozó üzenet érthetősége, tisztasága (25%)

A kivitelezés professzionális minősége (25%)

Díjazás:

A zsűri mindkét kategóriában külön győztest hirdet és az első tíz helyezést rangsorolja.

A kategórianyertesek közül a legjobbnak ítélt lesz az Ifjú Penge.

A nyertesek gyakornoki állást nyernek neves hazai ügynökségeknél.

A honlapra feltöltött munkákra a közönség is szavazhat. (Közülük a pályázat kiírója egy nyertest hirdet, aki a rangos Közönségnyertes díjat nyeri el.)

Különdíj: lehetőség nyílik arra, hogy a legjobban sikerült alkotásokat ismert márkatulajdonosok vagy zöld szervezetek saját felhasználásukra átvegyék.

Nevezés:

A versenyre kizárólag saját alkotások nevezhetők be.

A versenyre magánemberként nevezhetnek egyének, illetve maximum 3 fős csapatok.

Egy pályázó (egyén vagy csapat) által beadható pályázatok száma 5, amely történhet bármely kategóriában. (Például 3 egyéni, plusz 2 csoportos pályázat.)

Minimális életkor: 16, maximális: 30 év. (A leadási határidő időpontjában betöltött életkor a mérvadó)

A nevezési lapot (későbbiekben letölthető!) és pályázati anyagot (CD-n vagy DVD-n) postai úton az Adeaters Média Kft. irodájába kell eljuttatni (1022 Budapest, Csopaki utca 13.)

A nevezés ingyenes. (Nevezési díj nincs.)

Jogi vonatkozások:

 1. Kiírók jogosultak felhasználni a pályaműveket, az anyagon feltüntetve a pályázót. A beküldött nevezések az Adeaters Média Kft. tulajdonába kerülnek, ezeket a verseny szervezői jogosultak változtatás nélkül felhasználni, illetve könyvben, videokazettán, multimédia-eszközön, vagy internetes honlapon megjeleníteni.
 2. A pályázó a nevezési lap aláírásával szavatol azért, hogy a beküldött pályamunkák saját szellemi alkotásai, valamint nem sértik az európai uniós (beleértve a magyar jogrendszert is) törvényeket, etikai normákat vagy harmadik személyek jogos érdekeit, szerzői jogait.
 3. A fentiek betartásáért a nevező vállalja a büntető- és polgári jogi felelősséget és a jogkövetkezményeket.
 4. Amennyiben a pályamunkában szerepel létező termék, vagy jogilag védett márkajelzés logója, arculati eleme, a pályázat érvényességének feltétele a jogtulajdonos írásos hozzájárulása ezek szerepeltetéséhez, másodlagos felhasználáshoz.

Web: http://www.reklamzabalok.hu/