palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Július 4.-én indul a háztartási nagygépek cseréje program

nfsiHétfőn, július 4.-étől lehet pályázatokat benyújtani a háztartási nagygépek cseréje programra, az első héten az Észak-Alföldi régióban.

A több, mint 500 millió forintos keretösszegű vissza nem térítendő támogatásból háztartási nagygépeket, hűtőket és és fagyasztóberendezéseket cserélhetünk le.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett pályázat során előnyt élveznek az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok.

Elsőként az Észak-Alföldi régióban lehet pályázni 2016. július 4-én reggel 8 órától.

A nagycsaládosok és nyugdíjasok 2016. július 4-én reggel 8 órától, más magánszemélyek 2016. július 6-tól nyújthatják be a pályázatokat. 

A pályázaton személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjéhez nyerhető el támogatás. A jelenleg rendelkezésre álló 500 millió forintos keretösszeg elosztása régiónként történik. Minden régióban elsőként az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező nyugdíjasok és nagycsaládosok nyújthatják be támogatási kérelmeiket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton. Amennyiben két nap után még marad szabad forrás, olyan magánszemélyek is pályázhatnak, akik korábban nem cseréltek háztartási gépet a pályázat keretében.

A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az arányosan elérhető energia- és CO2-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják.

A támogatás mértéke az új hűtőgép vagy fagyasztógép vételárának 50 százaléka, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 25.000 forint, A++ energiaosztály esetén 35.000 forint, míg A+++ energiaosztályú háztartási nagygép esetén legfeljebb 45.000 forint.

A részletes pályázati útmutató ezen az oldalon érhető el.