palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A fiatal kutatók számára meghírdetett Starting Grant pályázatához kapcsolódó hazai pályázat – ERC_HU_09

nkth_logoA támogatás, a hazai pályázat célja, hogy támogatást nyújtson, az Európai Kutatási Tanács által meghirdetett fiatal kutatói („Starting Grant”) pályázatban részt vett, a nemzetközi zsűri által színvonalasnak ítélt és a második pályázati körbe bejutott, de ott támogatást nem nyert kutatók számára projektötletük megvalósításához, az Európai Kutatási Tanácshoz benyújtott (EKT) pályázatban megnevezett kutatási területen, a pályázatban megnevezett hazai befogadó intézményekben.

Szíves türelmüket kérjük, a pályázati űrlap hamarosan elérhető lesz az NKTK weboldalán!

A támogatás forrása és összege: A pályázat célkitűzéseinek elérése érdekében a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap terhére az NKTH 2009-2010. közötti időszakra 4 600 millió Ft keretösszeget biztosít, amelyből a 2009. évre rendelkezésre álló forrás 1 800 millió Forint. A támogatott pályaművek száma várhatóan évente 8-10 db, a rendelkezésre álló keret függvényében.

A támogatás formája, futamideje: A támogatás formája: visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás (a továbbiakban: vissza nem térítendő támogatás). A támogatás lehetséges időtartama: pályázatonként legfeljebb 5 év. A hazai támogatás futamideje nem haladhatja meg az eredetileg, az EKT-hoz benyújtott pályázatban tervezett futamidőt.

A pályaművek benyújtásának helye, módja, határideje:

A pályázati csomag beérkezési határideje a 2009. évi első értékelésre: 2009. április 30. 15.00 óra

Végső beadási határidő: 2010. október 29.

A pályázati csomagot – amely tartalmazza a pályaművet 1 eredeti és 1 másolati példányban zárt csomagolásban a következő címre (személyesen vagy futárral) kell benyújtani:

NKTH  Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal

1117 Budapest

Neumann J. u. 1/C

(Földszinti NKTH porta)

A benyújtandó/beküldött csomagra rá kell írni a pályázat betűjeles azonosítóját, amely a felhívás címoldalán található és a pályamű 8 karakteres azonosítóját a pályázati űrlap [11a] mezőjéből:

<ERC_HU_09 >-<pályamű azonosító>

Az ERC_HU_09 pályázatok benyújtása 2010 október 29-ig folyamatos, de időszakos értékelésekhez kötött, amelyek az EKT „Starting Grant” pályázati kiírásaihoz és értékelési folyamatához kapcsolódnak:

A kitöltött Pályázati űrlap elektronikusan feldolgozható adattartalmát elektronikus levél mellékleteként el kell küldeni az alap2009@nkth.gov.hu címre az űrlap kitöltési és beküldési útmutatójában foglaltak szerint.

A papíralapú pályázati csomag mellett a pályázat anyagát elektronikus pályázati csomagként is kérjük beküldeni az erchu09@nkth.gov.hu e-mail címre (tartalma a teljes projektjavaslat pdf formátumban – a „Mellékletek” című részben szereplő Nyilatkozatok és Gazdálkodási adatok kivételével – és a pályázati űrlap xml formátumban, egy darab zip fájlként összecsomagolva.)

(Forrás: NKTH)