palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A magyar űrkutatás fejlesztésének támogatása pályázat

Pályázati felhívás a magyar űrkutatás fejlesztésének támogatására. A kutatás-fejlesztésére és technológiai innovációért felelős miniszter nevében a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal a KuTIT 2009. június 10-i döntése alapján pályázatot hirdet a magyar űrkutatás fejlesztésének támogatása érdekében. A támogatás célja: az űrkutatási főirányok és programok teljesülésének elősegítésére a fejlődést legjobban szolgáló pályázatok a megvalósítást gyorsítsák és a hatékonyságot növeljék. (LEJÁRT PÁLYÁZAT)

A Pályázat célkitűzéseinek elérése érdekében biztosított támogatás forrása a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap (továbbiakban: Alap).
A támogatás jogcíme: a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló 2003. évi XC. törvény (a továbbiakban: Atv.) 8. § (1) bekezdés a) pontja.
A támogatás nyújtásának és felhasználásának további szabályait a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap kezeléséről és felhasználásáról szóló 133/2004. (IV. 29.) Korm. rendelet, az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet és a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból nyújtott állami támogatások szabályairól szóló 146/2007. (VI. 26.) Korm. rendelet tartalmazza.

A támogatásra jogosultak köre: A rendszeresen űrkutatással évek óta foglalkozó intézmények, illetve olyan új pályázók, akik intézményes űrkutatási kutatóhelyi tevékenységet kívánnak végezni. Ezen először pályázóknak a projektjük mellé csatolniuk kell egy, az intézményüket ismertető mellékletet, amiben részletesen azt is kifejtik, hogy mit terveznek ahhoz, hogy intézményes tartós szerepük legyen a magyar űrkutatásban. Ennek a mellékletnek a hiánya kizáró feltétel.

A támogatás forrása és összege: A pályázat célkitűzéseinek elérése érdekében a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap (továbbiakban: Alap) terhére a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal a 120 MFt-ot biztosít.

A pályázat keretében támogatott pályaművek várható száma összesen: 40-60 db.

A projektek benyújtásának módja, helye és határideje
NKTH – Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal
(Levélcím: 1519 Budapest, Pf. 506.)
Kérjük ne felejtse el a csomagra ráírni a projekt nevét és a projekt azonosítóját.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a projektek személyes benyújtására nincs lehetőség!

A projektek benyújtása a pályázat nyilvános meghirdetésének napjától 2009. október 30-ig lehetséges.

Forrás: NKTH