palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A szerelem misztériuma képzőművészeti pályázat

A KIMTE képzőművészeti pályázatot hirdet A szerelem misztériuma címmel címlapkép elkészítésére. A képek témája az érzékiség, férfi-nő kapcsolat, szépség, erotika.

Pályázni olyan, tetszőleges technikával készült képpel (festmény, grafika, digitális alkotás, stb.) lehet, mely a szerző önálló szellemi alkotása. A képekkel kapcsolatban stílusbeli és technikai megkötés nincs. Egy alkotó maximum három képet küldhet be. A nyertes pályamű a hasonló címmel meghirdetett novellapályázat legjobb munkáit tartalmazó kötet borítóján fog szerepelni (a lehetőségektől függően nyomtatott és/vagy elektronikus könyv formában).

A beküldés feltételei

A pályázatra olyan alkotások adhatók be, melyek a beküldő önálló szellemi termékei.

Kizárólag olyan képpel lehet pályázni, amely sem elektronikus, sem nyomtatott formában még nem jelent meg. A kép elkészültének dátuma nem lehet 2011 előtti. Amennyiben a mű a pályázat időtartama alatt megjelenik más kiadónál, ezzel a nevezés érvénytelenné válik. A máshol történő megjelenésről a pályázó köteles haladéktalanul tájékoztatni a KIMTÉ-t.

A pályázat egyéni, alkotócsoportok nem pályázhatnak.

A pályázónak a szerkesztőség esetleges kérésére az eredeti alkotást be kell tudnia mutatni.

A beküldés technikai feltételei

A beküldés kizárólag elektronikus úton történhet. A képeket elektronikus (scannelt vagy megfelelő minőségben lefotózott) formában (jpg, gif, tif), e-mailben kérjük beküldeni az alábbi címre: kimte@kimte.hu

Az alkotásnak alkalmasnak kell lennie könyvborítóként nyomtatott formában való megjelenítésre (minimum 300 dpi felbontás). Tömörített képfájl esetén a lehető legjobb minőségű formátumot kérjük választani. A technikailag nem megfelelő minőségű képfájlokat a zsűri a pályázatról kizárhatja.

Az e-mailnek tartalmaznia kell a következőket:

  • a szerző nevét, címét, telefonszámát
  • az alkotás címét (ennek hiányában az alkotás sorszámot kap)
  • csatolt fájlban a képet

Az e-mail tárgymezőjébe kérjük beírni, hogy Címlapkép.

Kérjük, hogy olyan e-mail címről küldjék be a műveket, amely aktív, és alkalmas a kapcsolattartásra.

A pályázat értékelése és díjazása

A beküldött pályaműveket a KIMTE által felkért zsűri bírálja el. A zsűri az értékelésnél elsősorban technikai szempontokat, a témaválasztást és a gondolatiságot veszi figyelembe.

A döntés ellen fellebbezni nem lehet.

Az értékelés eredményét a KIMTE nem indokolja, ezzel kapcsolatos tájékoztatást nem ad.

Díjazásban az első három helyezett részesül. A KIMTE a nyerteseket e-mailben vagy telefonon értesíti, valamint az eredményt az egyesület honlapján közzéteszi. Amennyiben az antológia nyomtatott formátumban jelenik meg, az első helyezett pályázó 5 db tiszteletpéldányt kap a kötetekből, a második és harmadik helyezett ajándékkönyvet kap.

Amennyiben a kötet e-könyves formátumban jelenik meg, az első három helyezett ajándékkönyvet kap.

A nyomtatott formátumú kiadás feltételeit A szerelem misztériuma kisregény és novellapályázat tartalmazza: http://kimte.hu/szerelem-miszteriuma_kisregeny_novellapalyazat

Közzététel és szavazás

A pályaművek az alkotók neve nélkül a beérkezés sorrendjében kikerülnek a KIMTE honlapjára a „Szavazás címlapképre” oldalra, ahol a regisztrált felhasználók 2013. január elsejétől három hónapon át, március 31-én éjfélig szavazhatnak a nekik legjobban tetsző képre. Ez alapján kerül kihirdetésre a legtöbb közönségszavazatot megszerző alkotás.

A zsűri figyelembe veszi a közönség véleményét, de a végső döntést önállóan hozza meg.

Jogi kiegészítések

A pályamű beküldésével a pályázó beleegyezését adja ahhoz, hogy a beküldött pályamunkát a KIMTE mind elektronikus, mind nyomtatott formában közzétegye. A pályázó a pályaműve beküldésekor, automatikusan nyilatkozik arról, hogy a mű saját alkotása, és hozzájárul annak térítésmentes közléséhez.

A pályázó hozzájárul a képek kiállítási, reklám célú és on-line felhasználásához a KIMTE honlapjain és közösségi oldalain.

A KIMTE a beérkezett képeket és a pályázó adatait harmadik félnek nem adja át.

A képek beküldésével a pályázó tudomásul veszi és elfogadja a feltételeket.

A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotókon ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával.

A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében a pályázó vállalja.

A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szerkesztőség tudomására kerül bármilyen szabálytalanság, elfogadja az azonnali kizárást.

Beküldési határidő: 2013. 02. 28.

Szavazási időszak: 2013. 01.01-03.31. (január-február-március)

Eredményhirdetés: 2013. 04. 06.

Díjátadó ünnepség: A kisregény és novellapályázattal együtt.

A pályázattal kapcsolatos aktuális információkat, az esetleges változásokat a pályázók a KIMTE honlapján kísérhetik figyelemmel.

A KIMTE honlapja: http://kimte.hu

Információ: everigel@gmail.com

A KIMTE fenntartja a jogot, hogy a pályázat feltételeit módosítsa.