palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Andrássy Európa Ösztöndíj

A magyar állam és az Európai Unió támogatásával megvalósuló Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program c. kiemelt projekt célja olyan ösztöndíjrendszer kiépítése, amely a kimagasló oktatási, kutatási, fejlesztési tevékenységek ösztönzésével hozzájárul a hazai felsőoktatás fejlesztéséhez és a kutatási tevékenységek ösztönzéséhez. A program első pályázati felhívásai között jelent meg az Andrássy Európa Ösztöndíj, amelyre fiatal és tapasztalt kutatatók pályázhatnak.

Az Andrássy Európa Ösztöndíj elsődleges célja, hogy Magyarországra vonzza, illetve itthon tartsa azokat a kiváló oktatókat és kutatókat, akik kimagasló eredményeket értek el a közgazdaság-, a politika-, a történelem-, ill. az állam- és jogtudományok területén.

Közvetett cél továbbá, hogy az ösztöndíjasok hozzájáruljanak az Európai Unió Duna Régió Stratégiájában (DRS) megfogalmazott célokhoz, tudományos tevékenységük révén bekapcsolódjanak az Andrássy Egyetem Duna Intézetének kutatási és oktatási tevékenységébe, és hozzájáruljanak a Duna-térség társadalmi és kulturális sokszínűségének feltárásához, megismeréséhez és megőrzéséhez.

Az Andrássy Egyetem mint német oktatási és kutatási nyelvű intézmény kimagasló lehetőségeket nyújt a támogatottak számára azáltal, hogy nemzetközi hátterű intézmény, ahol több ország és kultúra tudományos tradíciói találkoznak. Az intézmény lehetőséget biztosít az itt oktató és kutató tudósoknak arra, hogy kimagasló teljesítményüket nemzetközi kontextusba helyezzék.

Jelen Ösztöndíjra az alábbi tudományterület képviselői pályázhatnak:

  • politikatudomány: DRS-hez kapcsolódó kutatási terület, DRS-hez kapcsolódó kutatások koordinálásával kapcsolatos tapasztalat
  • közgazdaságtudomány: alkalmazott gazdaságtan (munkagazdaságtan, innováció gazdaságtana, regionális politika vagy transzformációs gazdaságtan szakirány előnynek számít, de nem feltétel)
  • közgazdaságtudomány: vállalkozás gazdaságtan (nemzetközi és stratégiai menedzsment vagy finanszírozás szakirány)
  • jogtudomány: köz-, közigazgatási és Európa jog

Letölthető dokumentumok

AND_A1-III._fiatal_oktató-kutató_útmutató_deusch_final

AND_A1-III._tapasztalt_oktató-kutató_útmutató_deutsch_final

A pályázatokat német nyelven kell benyújtani 2012 május 31-ig. 

Forrás, Információ: http://www.wekerle.gov.hu