palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ARTZEPT 2014 – Nemzetközi Formatervezői pályázat

artzept-2014-logoARTZEPt 2014 – a ZEPTER INTERNATIONAL Nemzetközi Formatervezői Pályázata. A Zepter International örömmel hirdeti meg az Artzept tizenegyedik formatervezői pályázatát.

Díjazás
 • 1 díj:: 10 000 € készpénzben,
 • 2 díj: 4 000 € készpénzben,
 • 3 díj: 3 000 € készpénzben,
 • Különdíj: a Zepter International terméktanácsadói által kiválasztott egy vagy több pályamunka kis szériás gyártásba kerül (max. 100 db), és cégünk az így készült darabokat kiállítja a zepter irodaépületeiben vagy üzlethelyiségeiben, a világ minden táján. A kiállított pályamûvek mellett jól látható módon feltüntetjük a pályázó nevét

A pályázat leadási határideje: 2014. július 1.

 A pályázati tematika és a részvétel feltételei

 1. A pályaműnek új, egyedi alkotásnak kell lennie, amely funkcionálisan és esztétikailag is minőséget képvisel, és akár sorozatgyártásra is alkalmas lehet.
 2. Pályázni a témának megfelelően, kozmetikai termék tégelyek/flakonok tervével lehet. A pályaműnek az alábbi elemeket kell  tartalmaznia:
  • Parfüm és eau de toilette üvegek
  • spray és roll-on dezodoros flakonok
  • Üvegtégelyek és más flakonok/tárolóedények krémeknek, testápolóknak, púdernek, sminkszereknek stb.
  • Csomagolás piperecikkeknek (test- és arcápolás) A tégelyek/flakonok alapanyaga üveg, kerámia és műanyag lehet, emellett számos modern kompozit anyag is felhasználható.
 3. A tégelyek/flakonok digitális 3D tervei CAD/CAmvagy CAiD programokkal készülhetnek (pl. Catia, solid Works, Proe, Alias/Wavefront, rhinoceros stb). A pályázati anyaghoz nagy felbontású képek is csatolandók, melyeken a pályázók bemutatják a tárgyak formáját, megjelenését, használatát, továbbá arányait, anyagait és a felhasznált felületképzést. A digitális munkarészt CD-n vagy DVD-n várjuk, az alábbi tartalommal:
  • A pályamû (minden tárgy) részletes 3D digitális modellje IGES vagy STEP formátumban;
  • Nyomtatásra elôkészített, nagy felbontású, renderelt látványterv EPS, PDF vagy egyéb standard képformátumban – CMYK, 300 PPI, nyomtatási méret: B2 (500 x 707 mm);
  • Rövid leírás a benyújtott pályamunkáról (max. 300 szóban angolul);

A digitális verzió és az üveg- vagy egyéb anyagból készült prototípus mellett a pályázati anyag ideális esetben 3D nyomtatással készült modellt is tartalmaz az egyes tárgyakról.

Letölthető dokumentum

pályázati kiírás

Jelentkezés és a részvétel feltételei

 1. A pályázaton részt vehet bármely természetes személy, aki megfelel a kiírás követelményeinek. Amennyiben több személy közösen készít egy pályamûvet, a társ-alkotók ugyanúgy egyetlen díjra jogosultak, mintha egy önálló pályázó adta volna be az adott pályamûvet.
 2. egy pályázó több pályázatot is beadhat, de mindegyiket külön pályamûként kell beküldenie.
 3. A pályamű digitális, nyomtatott és egyéb verzióit a szervezô nem küldi vissza a pályázónak, kivéve ha azt a pályázó kifejezetten kéri.
 4. A jelentkezési lapon kérjük feltüntetni, hogy a pályázó a szervezônek kívánja-e adományozni a pályamunkát, vagy szeretné azt visszakapni. Amennyiben a pályázó visszakéri a pályamunkát, a szervezőnek kötelessége visszajuttatni azt a jelentkezési lapon feltüntetett címre. A szállítási költséget ebben az esetben a szervezô állja. A visszaküldés pillanatától az értékbiztosítási
 5. költsége, illetve a pályamunka elvesztésének vagy károsodásának kockázata a pályázót terheli.
 6. Az aláírással ellátott jelentkezési lapot, a pályamű digitális verzióját tartalmazó CD-t vagy DVD-t, valamint az stl (3D nyomtatási) munkarészt és/vagy a tárgyak mintadarabjait postai úton kérjük eljuttatni az alábbi címre.

A pályamunkákat beküldési harárideje: 2014. július 1-ig 

Bővebben a pályázatról: ARTZEPT 2014 – Nemzetközi Formatervezői pályázat