palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az Év Könyvtára 2009 cím elnyerésére pályázati felhívás

okm pályázatokAz „Év Könyvtára” cím elnyerésére meghirdetett pályázat célja, hogy a könyvtárakat megújulásra, korszerű, sokszínű, felhasználóbarát szolgáltatások nyújtására, s ezek minőségének javítására késztesse.

A címre típusától függetlenül minden könyvtár pályázhat.

A könyvtárak a pályázaton a felhíváshoz mellékelt pályázati adatlap kitöltésével vehetnek részt.

A pályázati adatlaphoz mellékletként csatoljanak minden olyan dokumentumot, amely az adatlapon szereplő információkat alátámasztja, illusztrálja.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a pályázatok értékelésénél az idén ismét figyelembe vesszük a könyvtár használóinak véleményét, ezzel is jelezve, hogy a könyvtár csak akkor lehet jó, ha a használó is annak tartja.

A könyvtárhasználók az adott könyvtárról szóló véleményüket a Könyvtári Intézet honlapján található „Felhasználói kérdőív az Év Könyvtára 2009 pályázathoz” című űrlap kitöltésével mondhatják el. Elérhetősége: www.ki.oszk.hu/evkonyvtara. Erre a lehetőségre a pályázók a könyvtárakban és saját weblapjaikon is hívják fel használóik figyelmét.

A pályázatokat az Oktatási és Kulturális Minisztérium Könyvtári Osztályára (1055 Budapest, Szalay utca 10-14.) kell beküldeni 2009. szeptember 10-ig.

A borítékra kérjük ráírni: „Év Könyvtára”

A cím adományozására a szakmai szervezetek képviselőiből összeállított bizottság tesz javaslatot.

Forrás:  OKM