palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Brit rövid távú vendégkutatói ösztöndíj a mérnöki tudományok területén- Distinguished Visiting Fellowship Scheme

logo_raeng_orange
Distinguished Visiting Fellowship Scheme – A brit mérnöktársaság (The Royal Academy of Engineering) a brit mérnöktudományok egyetemi művelői nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése és erősítése érdekében pályázati felhívást bocsátott ki egy hónapos vendégkutatói meghívásokra. A várakozások szerint a rövid távú közvetlen kapcsolat már jól megalapozhatja az intézmények közötti hosszú távú kutatási és oktatási együttműködési lehetőségek felmérését és közös projektek beindítását.
A meghívások keretében külföldi egyetemi kiválósági központokban már jelentős eredményeket elért mérnök-kutatók és -oktatók kaphatnak lehetőséget brit egyetemeken egy hónapos vendégkutatói és oktatói munkára. A brit egyetem és a vendégkutató közötti korábbi kapcsolat és együttműködés előfeltétele a pályázatnak. A jelentkezéseket a mérnöktársasághoz a brit egyetemnek kell benyújtania megadva a vendégkutató adatait is.
A pályázatban meg kell adni a tervezett tevékenység részleteit, a tevékenység célkitűzéseit és az elérni kívánt eredményeket az Egyesült Királyság, a fogadó intézmény és a vendégkutató szerinti bontásban.

A pályázati nyertes brit egyetemek maximum GBP6,000 összeget kaphatnak, amely jellemzően a vendégkutató oda-vissza repülőútjának, szállásköltségének, megélhetési és dologi költségeinek fedezetére szolgál.

A pályázatok első beadási határideje: 2009. június 30. Ezután újabb pályázatokat 2009. október 31-ig fogadnak be.

A felhívásról további információk a The Royal Academy of Engineering honlapján (www.raeng.org.uk/research/researcher/dvfs/default.htm) találhatóak.

Forrás: Magócsi László
tudományos és technológiai attasé
Magyar Nagykövetség
London
Tel. +44 20 7201 3456
E-mail: LMagocsi@kum.hu

(Forrás: Tempus)