palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Diákhitel képző 2013 – festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázat

A Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázata. A Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatot hirdet a magyarországi közép‐ és felsőfokú oktatási intézmények hallgatói számára. A Diákhitel Központ több mint tíz éve áll a hallgatók mellett egyetemi éveik alatt azzal a céllal, hogy képzett diplomásként sikeres életpályát fussanak be.

E szerepvállalásból adódóan fontos számára, hogy megismerje elsőszámú partnereit: a diákokat. Éppen ezért a Diákhitel Központ a tavalyi nagy siker után ismét meghirdeti a Képzőt, a közép‐  és  felsőoktatásban  hallgató  fiataloknak  szóló képzőművészeti  pályázatát.  Pályázni  lehet minden festészeti, grafikai vagy fotóművészeti alkotással, ami művészi eszközökkel arra keresi a választ, hogy milyen egy mai 21. századi fiatal – milyen problémákkal küzd, milyen örömei vannak, hogyan látja a világot és miért.

A pályázat témája:  Milyen egy mai, 21. századi fiatal?

A válogatás módja

A  beküldött  pályaművekből  szakmai  előzsűrizést  követően  a  pályázat  fővédnöke  válogatja  ki  a díjnyertes, illetve a kiállításra kerülő alkotásokat.

A pályaművek beadási határideje: 2013. október 28. éjfél 

Pályázati feltételek: A  pályázaton  indulhat  mindenki,  aki  magyarországi  közép  vagy  felsőoktatási  intézmény tanulói/hallgatói jogviszonnyal (érvényes diákigazolvánnyal) rendelkező hallgatója. 

A  pályázat  egy  kategóriában  kezeli  a  festészeti  (olaj,  tempera,  gouache,  akril  stb.  technikákkal készített alkotások), a grafikai (sokszorosított vagy egyedi grafika, ide értve a számítógépes alapú képzőművészeti  technikák)  és  a  fotóművészeti  (analóg  vagy  digitális)  technikával  készült műalkotásokat.

Egy pályázó maximum három pályaművel pályázhat. A pályázatban sorozattal nem lehet pályázni.

A  pályázatban  méretbeli  megkötés  nincs,  de  kizárólag  a  fenti  műfajokban  fogadunk  el pályamunkákat.

A pályázat beadásának módja

Pályázni kizárólag a pályázati segédletben foglaltaknak megfelelő, egyértelmű adatokkal ellátott e‐mailben lehet, és a pályaművekről készült fotók elektronikus beküldésével. (A lehetőség szerint jó minőségű, színhelyes fotók, reprodukciók minimális felbontása 72 dpi, minimális mérete 200 KByte legyen.)

A jelentkezéseket az alábbi e‐mail címre várjuk: kepzo@diakhitel.hu

A pályázat díjazása

  • A pályázat fődíja: 1 db iMac 21,5 colos Quad‐core i5 2,9 GHz
  • A pályázat második díja: MacBook Air 11 colos 126 GB
  • A pályázat harmadik díja: iPad 4 GEN wifi 64 GB
  • A  további  kiválasztott  pályaművek  kiállításon  vesznek  részt,  illetve  megjelennek  a  kiállítási katalógusban.

Egyéb tudnivalók

Az  előzsűrizésre  2013.  október  28‐át  követően  kerül  sor.  A  kiállításra  beválogatott  pályaművek beküldőit ezt követően értesítjük, és egyeztetünk velük az eredeti pályaművek beszállításáról a kiállításra.

A  győztes  pályaműveket  2013.  november  18.  és  23.  között  kiállítás  keretében  mutatjuk  be  a budapesti A38 Hajó Kiállítótermében.

A pályázó a jelentkezéssel elismeri, hogy részt kíván venni a Diákhitel Központ KÉPZŐ című festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatán. A pályázó elismeri, hogy valamely magyarországi közép vagy felsőoktatási intézmény hallgatója. A jelentkezéssel a pályázó kezeskedik arról, hogy a beküldött pályaművek  saját  szellemi  termékei,  amiket harmadik  fél  felé  semmiféle  jogi  kötelezettség  nem terhel. A pályázó jelentkezésével hozzájárul, hogy beküldött pályaműveit a pályázati kommunikáció során – és kizárólag azzal összefüggésben  – a pályázat kiírója megjelentesse. A jelentkezéssel  a pályázó – amennyiben műve(i) kiállításra kerül(nek) – a műveket 1 éves időtartamra a Diákhitel Központ rendelkezésére bocsátja. A három nyertes pályamű a Diákhitel Központ tulajdonába kerül.

A pályázaton nem vehetnek részt a Diákhitel Központ Zrt., illetve az A38 Hajó munkatársai és közeli hozzátartozói, abban az esetben sem, ha a pályázati feltételeknek egyébként megfelelnek.

A pályázat technikai lebonyolítója az A38 Hajó (Zászlóshajó Kft.).

Letölthető dokumentumok

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ 
A38 Hajó
kepzo@diakhitel.hu
+36 1 464 39 40