palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Diákhitel képzőművészeti pályázat

A Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázata. A Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatot hirdet a magyarországi közép- és felsőfokú oktatási intézmények hallgatói számára. A Diákhitel Központ Zrt. alapítása óta jelentős mértékben hozzájárul a társadalmi mobilitás fenntartásához, és komoly szerepet vállal az esélyegyenlőség megteremtésében. A DHK kultúratámogatói tevékenységével elősegíti, hogy a hallgatók felelősséggel és előrelátóan kezdjék pályájukat. Ezt a tevékenységet és elkötelezettséget kívánja megjeleníteni a „Képző” festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázat is, aminek legfontosabb célja a társadalmi elkötelezettség, szociális érzékenység megjelenítése. Pályázni lehet minden olyan festészeti, grafikai vagy videóművészeti alkotással és fotóval, ami valamilyen módon felhívja a figyelmet a társadalmi különbségek visszásságaira, az esélyegyenlőség megteremtésének fontosságára.

A pályázat témája: A társadalmi különbségek visszásságai, az esélyegyenlőség megteremtésének fontossága.

A válogatás módja: A beküldött pályaművekből szakmai előzsűrizést követően a pályázat fővédnöke válogatja ki a díjnyertes, illetve a kiállításra kerülő alkotásokat.

A pályaművek beadási határideje: 2012. november 2. éjfél

Pályázati feltételek: A pályázaton indulhat mindenki, aki magyarországi közép- és felsőoktatási intézmény jogviszonnyal (érvényes diákigazolvánnyal) rendelkező hallgatója. A pályázat egy kategóriában kezeli a festészeti (olaj, tempera, gouache, akril stb. technikákkal készített alkotások), a grafikai (sokszorosított vagy egyedi grafika, ide értve a számítógépes alapú képzőművészeti technikák) és a fotóművészeti (analóg vagy digitális) technikával készült műalkotásokat.

Egy pályázó maximum három pályaművel pályázhat. A pályázatban sorozattal nem lehet pályázni.

A pályázatban méretbeli megkötés nincs, de kizárólag a fenti műfajokban fogadunk el pályamunkákat.

Letölthető dokumentumok

 a pályázat szórólapja

pályázat jelentkezési lapja

pályázati kiírás

A pályázat beadásának módja

Pályázni kizárólag e-mailben lehet, a Diákhitel Központ honlapjáról (http://www.diakhitel.hu/index.php/hu/palyazati-felhivas-kepzo) letölthető, hibátlanul és egyértelműen kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével, és a pályaművekről készült fotók elektronikus beküldésével. A lehetőség szerint jó minőségű, színhelyes fotók, reprodukciók minimális felbontása 72 dpi, minimális mérete 200 KByte legyen.)

A jelentkezéseket az alábbi e-mail címre várjuk:

kepzo@diakhitel.hu

A pályázat díjazása

  • A pályázat fődíja: 500 000 Ft.
  • A pályázat második díja: 300 000 Ft.
  • A pályázat harmadik díja: 200 000 Ft.

A további nyertes pályaművek kiállításon vesznek részt, illetve megjelennek a kiállítási katalógusban.

Egyéb tudnivalók

Az előzsűrizésre 2012. november 2-át követően kerül sor. A kiállításra beválogatott pályaművek beküldőit ezt követően értesítjük, és egyeztetünk velük az eredeti pályaművek beszállításáról a kiállításra. A győztes pályaműveket 2012. november 26. és december 9. között kiállítás keretében mutatjuk be a budapesti A38 Hajó Kiállítótermében. A pályázó a jelentkezési lap visszaküldésével elismeri, hogy részt kíván venni a Diákhitel Központ KÉPZŐ című festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatán. A pályázó elismeri, hogy valamely magyarországi oktatási intézmény hallgatója. A jelentkezéssel a pályázó kezeskedik arról, hogy a beküldött pályaművek saját szellemi termékei, amiket harmadik fél felé semmiféle jogi kötelezettség nem terhel. A pályázó jelentkezésével hozzájárul, hogy beküldött pályaműveit a pályázati kommunikáció során – és kizárólag azzal összefüggésben – a pályázat kiírója megjelentesse.

A pályázaton nem vehetnek részt a Diákhitel Központ Zrt., illetve az A38 Hajó munkatársai és családtagjaik, abban az esetben sem, ha a pályázati feltételeknek egyébként megfelelnek. A pályázat technikai lebonyolítója az A38 Hajó.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Nyitray Dániel
A38 Hajó
nyitrai.daniel@a38.hu
+36 1 464 39 40