palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Városkapcsoló pályázat

Ez itt kérem az Urbanista és az ELMŰ-ÉMÁSZ közös játéka, a Városkapcsoló. A célunk bemutatni, hogyan és hányféleképpen jelenik meg az elektromos áram az utcákon, köztereken, házakon vagy épp a talpunk alatt. Mutasd be Te is a kedvenc példád, amit a legjobban szeretsz – és nyerj! A legszebb, legérdekesebb, legszórakoztatóbb témákat keressük műfaji korlátoktól függetlenül: küldhettek fényképet, blogposztot, novellát, kis- vagy nagyregényt, videót, de ha valaki szobrot farag nekünk, azzal nagyon szívesen találkozom személyesen is, és ígérem, átveszem tőle.

Ami a témákat illeti, minden lehet, ami elektromos és már a lakásajtón kívülre esik: villanybiciklik és libegők, díszkivilágítások és kevésbé díszes, de kedves esti fények, ATM-ek és közlekedési jelzőlámpák, trafóházak és telefonfülkék, sorompók és igazolványkép-készítő automaták, mozgásérzékelős szökőkutak és járdába rejtett LED-ek, izgő-mozgó kirakatok, villamosok, szélkerekek, napelemek, órák és neonreklámok. A sort a végtelenségig folytathatnánk, éppen ez a jó a játékban. Írhatsz eposzt a Lövölde téri trolivezetékekben futkározó elektronokról, de ha ügyesen fotózol vagy fogalmazol, akár egy darab kábellel is nyerhetsz.

Kérünk benneteket, hogy saját cuccal jelentkezzetek, amelyik legkorábban 2011-ben készült, és amit még nem publikáltatok máshol (mondjuk egy közösségioldal-megosztás azért belefér). Vagyis ha beküldi valaki Csontvárytól a Jajcei villanymű éjjelcímű festményt, akkor azt sajnos három okból sem tudjuk elfogadni, pedig amúgy tök esélyes lenne.

A játék menete

  1. 1. Bekülditek az anyagot. Jöhet e-mailen, Facebookon (üzenetben vagy üzenőfali megosztással), feltöltés linkjének elküldésével, de egy haikut akár ide a kommentekbe is beírhattok. Mindenki legfeljebb 5 művel indulhat.
  2. 2. Előzsűrizzük. Semmiféle szigorú bírálatra ne számítsatok, mert azt szeretnénk, ha az olvasók döntenének a legjobbakról. Ennek csak annyi szerepe van, hogy kiszűrjük a „pályázathekkereket”, vagyis megnézzük, hogy valóban megfelel-e az alkotás a fenti elvárásoknak.
  3. 3. Kiposztoljuk az Urbanistára. A tervek szerint három héten át, hetente kétszerjelennek meg az alkotások itt a blogon – az első merítés épp egy hét múlva, szeptember 25-énA műveket feltöltjük a Facebookra is (hosszabb írások, filmek esetében csak egy linket helyeznénk ki, vagy ha tényleg készítetek egy szobrot, akkor annak a fotóját tesszük fel stb.). Az Urbanista-posztokból linkek mutatnak a Facebookos tartalmakra, ahol egyszerűen like-olni lehet a műveket. Amelyik a legtöbbet kapja öt nap alatt, az továbbjut a döntőbe. A szavazások mindig délben érnek véget.
  4. A 10 legjobb a döntőbe kerül. Ide jutnak az egyes fordulók nyertesei, valamint rajtuk kívül az egész verseny során legtöbb lájkot kapott alkotások. (Erre a csűrcsavarra azért van szükség, hogy ne számítson, ki mennyire nehéz ellenféllel kerül össze egy-egy posztban). Itt ismét lájkolással dől el a végleges sorrend.
  5. Díjazunk. Minden döntőbe jutott ajándékot kap az ELMŰ-ÉMÁSZ jóvoltából. Az első három helyezett jutalma 30, 20 és 10 ezer forintos vásárlási utalvány az egyik műszaki áruházláncban, a többiek hatezer forint értékű energiatakarékossági dobozt kapnak, tele mindenféle hasznossággal.

Pályázati feltételek

Most jön a rettegett apró betűs rész, de ne ijedjetek meg, ebben csak arról lesz szó, hogy szeretnénk bemutatni az alkotásokat – természetesen csak a pályázattal kapcsolatban.

A pályázók tudomásul veszik, hogy szerzői jogdíj őket a pályázaton résztvevő alkotásokkal kapcsolatban nem illeti meg, és hogy a beadott munkák elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség őket terheli (beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is). A pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadják a fenti pályázati feltételeket, és egyben hozzájárulnak, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban műveiket térítésmentesen használják (ideértve a játék szervezőinek honlapját, közösségi oldalait stb.)