palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Goetheorie grafikai pályázat

goetheorie pályázat2010-ben kétszáz éves Goethe: Színtan című könyve. Ez alkalomból a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága, a MATT nemzetközi pályázatot hirdet Goetheorie címmel. Műfajbeli megkötés nincs, plakátokat, emblémákat, kiadványokat, tipográfiai munkákat és autonóm alkotásokat egyaránt várunk! Meghosszabbított határidő: 2010 szeptember 21.!!!!!

Goethe színtana összetett és szimbolikus. Tudományos értekezés? Talán kritikai írás? Esetleg a világot és az embert féltő manifesztó a jövő megmentéséért? A spekulatív kiszámítottság kritikája az érzéki létezésért? 200 éve már mindennek. Mit láthatunk ma Goethe elméletén keresztül? Hová jutott a világ azóta és hová tart most?

Részvételi feltételek:
A pályázaton 18. életévüket betöl­tött természetes személyek, illetve jogi sze­mé­lyek vehetnek részt. A pályázaton való részvétel ingyenes. Mód van csoportos pá­­lyá­zat benyújtására is, de egy pályá­zó csak egy csoportos pályázatban vehet részt. A pályázaton való részvétel egyben nyilatkozat is a pályázó részéről, hogy a beadott alkotás saját munkája, és más szerzői, vagy személyiségi jogait nem érinti. A pályázaton való részvétel automatikusan a pályázati feltételek elfogadását jelenti. Jogorvoslatnak helye nincs.

Beadható művek:
Minden olyan munkával részt lehet venni a pályázaton, amely képi és/vagy verbális utalással kötődik Goethéhez, a színtanhoz vagy a színhez, illetve a pályázat címéhez. Bármilyen tervező­grafikai műfajban készült munkával lehet pályázni. Nyomtatott anyagokat várunk, printen, kiállítha­tó állapotban. Méret 70 × 100 cm. Egy pályázó maximum 5  darab pályaművel nevezhet. Minden pályázati anyag mellé, CD-n vagy DVD-n mellékelni kell a beadott művek digitális re­produkcióit, A/4-es méretű, 300 dpi-s, CMYK tif vagy eps formátumban (nem pdf!), valamint a nevezési lap *-gal jelölt részeit rich text formátumban.

A pályázati anyagok beadása:

Minden pályázati anyaghoz mellékelni kell egy nevezési lapot is. A nevezési lapot hiánytalanul kitöltve az alkotás hátoldalára kell ragasztani, úgy, hogy az a szállítás során ne válhasson le. A pályázati anyagokat munkanapokon 9–15 óra között, postán vagy személyesen lehet eljuttatni a  MATT által megbízott stúdió irodájába.

Cím: Art Force, 1012 Budapest, Logodi utca 30. A  pályázati anyagokat gondosan becsomagolva kérjük leadni. A MATT a legnagyobb gonddal jár el az alkotások védelmében, de a szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállal. A csomagoláson kérjük jól láthatóan feltüntetni: „Goetheorie”.

A pályázat elbírálása és a zsűri:
A pályázati anyagokat a MATT által delegált szakmai zsűri fogja minősíteni. A zsű­ri által legjobbnak ítélt munka alkotója a MATT szakmai díját veheti át. A legkiemelkedőbb 50 alkotásból nagyszabású kiállítás nyílik a Graphifest keretében, a Design Terminálban. A kiállításhoz kapcsoló­dóan a MATT katalógust jelentet meg a kiállítás anyagából. A zsűri tagjai: Megi Zumstein és Claudio Barandun (Hi) – a zsűri elnökei, Ligetfalvi Zsolt – a MATT képviseletében, Cosovan Attila, Juhász Márton, dr. Nagy Márta és Orosz István.

A kiállítás:
A Goetheorie című kiál­lítás 2010. novem­ber 5-én, 18 órakor nyílik a Design Terminálban (V. kerület, Erzsébet tér). A kiállítás megnyitója a Graphifest rendezvénysorozat részeként, az Aranyrajzszög kiállítással és díj­átadással együtt kerül megrendezésre.

A szakmai előadások:

A Graphifest keretén belül a MATT a kiállítás témájához kapcsolódóan szakmai előadásokat is rendez. Az előadások időpontjai és részletei később kerülnek a nyilvánosság elé. A részvétel ingyenes, az előadások magyar nyelven zajlanak.

További információ:
A Graphifest programjairól tájékozódjon a www.designterminal.hu weboldalon!


A pályázati anyagok beadási határideje:
2010 szeptember 21.

Letölthető dokumentumok:

a pályázati kiírás
a nevezési lap
english
english (application form)

Forrás: http://www.matt.org.hu/