palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

III. Diploma Nélkül képzőművészeti pályázat

bakelit pályázatHa nem vagy képzőművészeti felsőoktatásban tanuló, de úgy érzed, ettől még bőven volna mit megmutatnod a közönségnek, akkor pont neked találták ki a Bakelit Multi Art Center által meghirdetett III. Diploma Nélkül pályázatot. Idén már harmadik alkalommal hirdetjük meg nagy sikerű Diploma nélkül pályázatunkat. Az autodidakta művészeket támogatni hivatott kiállítás 2010. november 26-án nyílik, a bekerülőket pedig pályázat keretében válogatják ki, melynek határideje: 2010. november 12.

Pályázati feltételek:

  • A pályázaton minden 18. életévét betöltött, a IX. kerületben vagy környékén élő alkotóművész indulhat, aki nem rendelkezik képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával, illetve nem hallgatója állami képzőművészeti vagy iparművészeti felsőoktatási intézménynek.
  • Pályázni lehet festmény, grafika vagy kisplasztika kategóriákban. A pályázatnak tematikai, műfaji és stílusbeli megkötöttsége nincs.

A pályázás menete: A környezettudatosság kapcsán és persze egyszerűsége folytán is, egy olyan pályázási rendszert dolgoztunk ki, amiben minimálisra csökkenthetjük a papírmunkát és így a felhasznált papír mennyiségét.

A pályaműveket ezért 2010. október 4-től elektronikus (digitális) formában kérjük feltölteni ide: http://bakelitstudio.hu/src/palyazat/

Továbbá csatolva kérjük a következő adatokat: mű címe, mérete/súlya (szobor vagy plasztika esetén), készítésének dátuma, technikája, eszmei értéke, a pályázó neve, életkora, pontos címe, telefonszáma, e-mail címe, valamint kerületi kötődésének rövid leírása.

  • A benyújtott pályaművek feleljenek meg a kiállíthatóság követelményeinek, azaz keretezve – a grafikák, a pasztell és az akvarell képek keretezett üveglap mögött, vagy két üveglap között – legyenek elhelyezve.
  • Méretbeli megkötés: lehetőség szerint az alkotások 50×50 cm és 150 x 200 cm közötti méretűek legyenek.
  • Hozzájárulási díj: 3000 Ft. Ez az összeg azokra a jelentkezőkre vonatkozik, akiknek munkája a zsűri által továbbjutott.
  • Egy művész maximum öt alkotással pályázhat, melyből a zsűri dönti el, hogy alkotónként hány művet állítunk ki. A zsűri elnöke: Atlasz Gábor festőművész.

Jelentkezési határidő: 2010. október 4- november 12. A nyertes pályázókat folyamatosan értesítjük!

Kiállítás dátuma: 2010. november 26. Bakelit Multi Art Center. A kiállításról bővebb információt később küldünk ki.

Tehát nincs is más dolgod, mint pályázni! Ne feledd, a kiállítás rólad és neked szól: bemutatkozási lehetőség, számos médiafelületen való megjelenés, illetve a kiállítás meghívottjai között olyan vendégeket is várunk, akik támogatják illetve felkarolják a művészeket.

A határidőn túl érkező pályázatok érvénytelenek. További információk a pályázattal kapcsolatban a bakelit.diplomanelkul@gmail.com e.mail címen kérhetők!

Forrás: http://www.bakelitstudio.hu/