palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Komáromy Gábor ösztöndíj

Komáromy Gábor ösztöndíjA Cook Communications, a Mathias Corvinus Collegiummal (MCC) együttműködve ösztöndíjat hirdet Komáromy Gábor emlékére, a 2011/2012-es tanévre.

A Cook Communications teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújtó PR-ügynökség, amely irodáival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban is jelen van.

A 2011-es Komáromy-ösztöndíj médiapartnere az [origo].

A Komáromy Gábor-ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications és az MCC, ezzel ösztönözve a média kritikus megközelítését és segítve a gyakorlatorientált újságíróképzést. A pályázat, képzési területtől függetlenül, nyitott minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató számára. Az ösztöndíj keretében felajánlott pénzügyi támogatás összességében 1200 euró. A nyertes pályázó az ösztöndíj részeként mentori segítséget kap munkájához egy tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint szakmai gyakorlaton vehet részt az [origo] hírportálnál és felvételt nyer az MCC Média/Kommunikáció szakirányára.
Az ösztöndíj névadója Komáromy Gábor, a Cook Communications magyarországi alapító partnere és az MCC Média/Kommunikáció szakirányának egykori szakirányvezetője, aki 45 évesen hunyt el 2010-ben.

Az ösztöndíj pályázati feltételei
A 2011-es Komáromy Gábor-ösztöndíj négy elemből áll: a Cook Communications 1200 euró pénzügyi támogatást biztosít, melyből 300 eurót könyvek és folyóiratok beszerzésére különít el az MCC könyvtárának média szekciója részére. A nyertes pályázó 900 euró ösztöndíjban részesül, negyedéves részletekben folyósítva, amennyiben az ösztöndíjas szakmai munkája megfelelő ütemben halad. A győztes diákot Adam LeBor, a The Economist budapesti tudósítója segíti mentorként, szakmai gyakorlati helyet biztosít számára az [origo], illetve az MCC Média/Kommunikáció szakirányára is felvételt nyer.

Az idei ösztöndíjat annak a pályázónak ítéli oda a bizottság, aki véleményük szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be, vonatkozzon az riport (feature), portré, vagy oknyomozó cikk(ek) megjelentetésére; a pályázó által szabadon választott témakörben, amely szólhat a politikáról, az üzleti életről, tudományos kérdésekről, pénzügyi témákról, a környezeti problémákról, a bűnözésről, a sportról, a technológia kérdéseiről, az oktatásról, az egészségügy vagy a kultúra érdekességeiről. A témakörtől függetlenül, a pályázónak mindenképpen tudnia kell a választ a kérdésre, hogy miért éppen ezt a témát dolgozta fel pályázatában és miért érdekes ez az olvasók számára.

A jelentkezésről
A pályázónak igazolnia kell, hogy nappali tagozatos hallgatója valamelyik felsőoktatási intézménynek és kiválóan beszél angolul.
Angol és magyar nyelven kell benyújtania motivációs levelét, önéletrajzát és a tervezett projekt 400 szónál nem hosszabb ismertetését.

A pályázatokat a GK2011@cook-comm.com e-mail címre kérjük elküldeni.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2011. augusztus 25.

A beérkezett pályamunkák alapján kiválasztott pályázóknak, előreláthatólag szeptemberben kell megjelenniük az interjún, ahol a tervezett projektek ütemezését és munkatervét kell prezentálniuk.
Az eredményhirdetésre októberben kerül sor.

A 2011-es Komáromy Gábor-ösztöndíj elbíráló bizottsága

Adam LeBor: író, újságíró (www.adamlebor.com)
Révész Ágota:
diplomata, a kulturális és oktatási ügyek konzulja a Sanghai Magyar Főkonzulátuson, az MCC tanára
Molnár Bálint
: az MCC Média/Kommunikáció szakirány vezetője, a Cook Communications account managere
Joe Cook:
a Cook Communications alapítója
Szalai Zoltán:
az MCC ügyvezető igazgatója

További információért, kérjük, jelentkezzen az alábbi elérhetőségeken

Pályázati kiírás: http://mcc.hu/komaromy_osztondij

Cook Communications
Joe Cook / Molnár Bálint
Tel.: + 420 602 683 230 / + 36 30 254 3989
Email: j.cook@cook-cmm.com / b.molnar@cook-comm.com
www.cook-comm.com

Mathias Corvinus Collegium
Lewis Krisztina
Tel.: + 36 1 372 0193
Email: klewis@mcc.hu
www.mcc.hu