palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

LÁNCHÍD-ON koncepció pályázat

LánchídON pályázatA defo nyitott pályázati lehetőséget hirdet valamennyi magyarországi és külföldi felsőfokú oktatási intézmény művészeti szakán tanuló hallgató vagy ezek bármelyikén végzett szakember számára. A pályázat kiírója a defo, az Europa Design, a Wilkhahn ON-szék hivatalos forgalmazója, és a LÁNCHÍD 19 design hotel.  A LánchídON Koncepció pályázat leadási határidejét meghosszabbították! Az új beadási határidő: Személyes leadás esetén 2011. január 31. Postai úton: 2011. február 1.

LánchídON pályázatInfo: http://europadesign.hu/hu/hirek/56/on-koncepcio-palyazat-leadasi-hataridejenek-meghosszabbitasa

Pályázat témája: A LÁNCHÍD 19 design hotel „Designszékek a nagyvilágból” kollekcióját bővítve mutasd meg az ON-chair lelkét! Tervezz design installációt, alkalmazkodva a helyszíni adottságokhoz és az ON chair üzenetéhez! Alkoss koncepciót a LÁNCHÍD 19 design hotel sokfunkciós különterméhez! (A különteremben jelenleg prezentációk, értekezletek, sajtótájékoztatók, termékbemutatók zajlanak.)

Brand üzenet:

A LÁNCHÍD 19 design hotel „Designszékek a nagyvilágból” koncepciójára úgy tekint, mint designidentitásának erősítésére, a kortárs design kultúra hagyományfenntartó támogatására, bemutatva ezt a hazai és külföldi közönségnek.

A defo 2007-es Dunakavics arculati projektjének részeként indult folyamatban – a MOME hallgatóinak bevonásával -, minden egyes szoba külön-külön, mint design-üzenet került feldolgozásra.

A mostani pályázat ennek a folyamatnak egy újabb állomása, a korábban megkezdett kapcsolatépítés egy újabb lehetősége, amely a design-szemlélet üzenetét erdősíti.

A pályázati terv egyben a hotel és a design márkák együttműködésének megvalósítását is szolgálja, a design hotel hálózat felé is felmutatva, hogy európai értékeket kapcsol össze speciális, kortárs gyűjtő programjában.

A pályázat során megvalósuló kreatív installációban a hotel által rendelkezésre bocsátott helyiség önálló személyiséget kap, fő üzenete a hotel designidentitásának erősítése.

A német Wilkhahncég 40 év tapasztalattal rendelkezik a dinamikus ülés területén, az ON termékcsalád megalkotására 5 évet szántak.
Ennek eredménye egy olyan újítás az irodai munkaszékek piacán, ami nemcsak a használókat, de a szakmát is meglepte: a HÁROMDIMENZIÓS SZINKRONMECHANIKA, amely teljesen új megvilágításba helyezi eddigi ergonómiai ismereteinket. Megadja a lehető legszélesebb körű szabadságot ülés közben úgy, hogy az egyensúlyt mindvégig fenntartja. Aktiválja, sőt, motiválja a természetes mozgást az irodai munka alatt anélkül, hogy fáradttá tenné az izmokat.

Szeretnénk, ha ezt megmutatnád a koncepcióban.

Pályaművek benyújtásának feltételei:

A pályázaton valamennyi magyarországi és külföldi felsőfokú oktatási intézmény művészeti szakán tanuló hallgató vagy ezek bármelyikén végzett szakember (fotó, videó, formatervező, textiles…) részt vehet.

A pályaműveket CD-n és egy felkasírozott A3-as nagyságú színes nyomat formájában kérjük benyújtani.

A CD-re kerüljön: a kész grafika EPS formátumban szerepeljen, de JPG formátumban is mellékelni kell. Fontos minden szükséges technikai információt mellékelni (pantone színkódok, megjegyzések, stb.), ezek elengedhetetlenek a projekt kivitelezéséhez.

A benyújtott pályázaton fel kell tüntetni a következő adatokat: Pályázó/pályázók neve, címe, kora, telefonszáma és email címe Pályázó intézményének neve és címe

A pályázat része kell legyen egy praktikus megvalósítási büdzsé.

A pályázati anyagokat postán és személyesen is várjuk.
A sikeres pályázat elkészítéséhez a LÁNCHÍD 19 design hotel – a defo kreatív csapatával kiegészítve – helyszíni bejárást, illetve az Europa Design ergonómiai laboratóriuma konzultációs lehetőségeket biztosít.

Mindkét helyszínen megtekinthető/kipróbálható az ON-chair.

A design hotel helyszíni bejárásának időpontjai:

  • 2010 október 15.-e és 26.-a 14:00 óra
  • 2010 november 10.-e és 19.-a 14:00 óra

Kontaktszemély neve:
Demeter Szonja – LÁNCHÍD 19 design hotel
Telefon: (+36 1) 419 1900

Az Europa Design irodája:
1022 Budapest, Bimbó út 37.
Nyitva: hétfő péntekig 09:00 – 18:00 óráig

Időpont egyeztetés: feuertag@europadesign.hu

A pályázati anyag összeállításához mindkét lehetőség erősen ajánlott.

A pályázat postázási címe:
Design Focus Kft.
Hets Péter – a defo LÁNCHÍD-ON pályázati koordinátora
1061 Budapest, Paulay Ede u. 19.
tel.: +36 70 316 63 29
+36 1 266 33 25

A pályázat beadásának határideje:
Személyes leadás esetén 2011. január 31.
Postai úton: 2011. február 1.

A pályázat elbírálása:
A pályázatokat egy szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai:

  • Rozsos Edit – a LÁNCHÍD 19 design hotel ügyvezető igazgatója
  • Fónagy Dóra- építész
  • Feuertag Ottó – az Europa Design (a Wilkhahn ON székek hivatalos forgalmazója) ügyvezető igazgatója
  • Závodszky Dalma – designer
  • ill. további 2 designer.

Eredményhirdetés: 2010. december 09. 15:00 óra

Helyszíne: LÁNCHÍD 19 design hotel

Díjazás:

Első helyezett díja: a pályázat nyertese szárnyashajón utazhat Bécsbe, ahol a LÁNCHÍD 19 design hotel – kapcsolatrendszerén keresztül – egy egy-éjszakás szálláslehetőség-vouchert biztosít egy bécsi design hotelben.

A pályázat nyertese a vouchert – előzetes egyeztetés után – 2011 március 31.-éig bármikor felhasználhatja.

Utazással kapcsolatos időpont egyeztetés: Demeter Szonja – LÁNCHÍD 19 design hotel

Elehetősége: (+36 1) 419 1900

A győztes pályamű a Design Hotel tulajdonába kerül, ill. a nyertes pályázatot és a zsűri által legkreatívabbnak ítélt pályaműveket az Europa Design, a LÁNCHÍD 19 design hotel és a defo is, saját kapcsolatrendszerén, kommunikációs csatornáin ill. weboldalán publikálja.

A LÁNCHÍD 19 design hotel sokfunkciós különterme – a defo és az Europa Design közreműködésével – a nyertes pályamű felhasználásával kerül megvalósításra.

A nem nyertes pályaműveket csak külön kérésre juttatjuk vissza a beküldőnek.

Lánchíd-On pályázat

Forrás: http://www.defo.hu/